Menu

.      

Andres Kõivu kiri IRLi liikmetele Võrumaal (lühendatud)

  • Kirjutas Andres Kõiv

Teisipäev tõi selguse, et Isamaa ja Res Publica Liidu Võrumaa piirkonnast lahkub 17 inimest, praeguseks endised erakonnakaaslased. Nende eestkõnelejaks oli Ülo Tulik, kes põhjendas iseenda ja kõigi nende inimeste lahkumist Irja Tähismaa väitega, et mina olen koos Hasso Ploomipuuga teda viimased viis aastat laimanud. Arvestades antud juhtumit, on aukohtu hoiak mõistetav, kuna avaldus tugineb infol, mille allikas ei ole usaldusväärne. See pole esimene kord, kui see allikas IRLi liikmete mainet avalikult kahjustab.

Selguse huvides pean siiski ütlema, et sellel väitel puudub igasugune alus ja ma jätan selle kõik esitajate südametunnistustele. Aga teha pole enam suurt midagi – süüdistus on õhku visatud, ilma, et keegi oleks isegi avanud selle sisu. See ei tee mistahes selgituste andmist ei erakonnas ega ka avalikkuse ees kuidagi lihtsamaks. Seetõttu on vahejuhtum olnud minu jaoks ebameeldiv ja mitte liiga õpetlik.Tegelikkuses olen ma Ülo Tulikule siiski ka tänulik - Võrumaa liikmete jaoks pole saladus, et lahkujate leeris on ka selliseid inimesi, kes on meid mingis mõttes juba ammu reetnud. Seda peamiselt kaudselt – valimistel erakonnale võidetud usalduse ja toetuse mahamängimisel isiklikes, perekondlikes, sõpruskondlikes - või veel hullem – teiste erakondade huvides. Hullem sellestki - lahkujate seas oli inimesi, kes jätsid valimistel tegemata selle, mida olid lubanud erakonnakaaslastele Võrumaal, kuid ka erakonna juhtidele Tallinnas. Ja nagu sellestki oleks veel vähe: minejate seas oli ka neid, kes rikkusid eelmistel kohalikel valimistel otseselt erakonna reegleid kohalikeks valimisteks – nad kandideerisid erakonna vastu. Seda tegid ka inimesed, kellele oli reaalselt usaldatud IRLi valimistulemuste tagamine valimistel.

Nagu teate, on põhikirja järgi sellistel puhkudel liikmete väljaarvamine erakonna eestseisuse ülesanne, kuid Tallinn on Võrust kaugel ja ebamugav on selliste küsimuste lahendamine olnud kõigi jaoks. Pean kahjuks ütlema, et meie piirkonna liikmete seas on jätkuvalt neid, kes on otseselt erakonna huve kahjustanud ja IRLi vastu valimistel agiteerinud või kandideerinud. Soovitan ka neil vabatahtlikult lahkuda, sest palun piirkonna juhatusel koguneda ja see puhastustöö lõpule viia. Erakonna liikmena erakonna vastu kandideerinud inimesed arvatakse liikmete hulgast välja.

Ma tänan kõiki neid inimesi selle eest, et nad on varem meid aidanud, kuid selline käitumine viib meie teed lahku. Parim on, kui inimesed sellele otsusele ise jõuavad, enne kui neid välja arvatakse.

Pean kahetsusväärseks, et osa liikmetest otsustas erakonnast lahkumisel kahjustada ka meie partei niigi räsitud mainet. Mul on kahju, et ei minda rahus, vaid püütakse IRLi madalseisu süvendada ja enda lahkumist avalikult erakonda kahjustades õigustada ja mujal kannuseid teenida.

ARVAMUS