Menu

.      

Juurdeehitise valmimine sõltub üürnike soovist

Kagukeskuse kauaräägitud laienemine on uue omaniku käe all lõpuks teoks saamas, lähiajal jõutakse lõpule projekteerimistöödega. Ehitustööde algus sõltub aga läbirääkimistest üürnikega, kelle jaoks on laual kaks varianti: kolida sisse juba suureks osturalliks jõulude ajal või tegutseda rahulikumas tempos ja alustada järgmise aasta kevadsuvisel ostuhooajal.

Vahepealsel ajal, näiteks aasta alguses, on kaubandus madalseisus, stardipauk plaanitakse aga teha kõlav ja paljud külalised tulevad uudishimust kohale just avamise ajal, mis eeldatavasti võiks olla ka kõrghooajal.

Uued kauplejad tulevad kolmest võimalikust suunast: olemasolevate poodide laiendused, teistest keskustest ületulijad ning esimest korda Võrru tulevad uued poed ja kaubamärgid. Just viimaste osas on linnaelanike huvi loomulikult kõige suurem.

Kagukeskuse omanik on aga just selles osas informatsiooni andmisel kõige kidakeelsem, sest ühe nime väljaütlemine võib välistada läbirääkimised mõne teise huvilisega. See tekitaks tema sõnul üleliigseid intriige ja küsimusi. Omanik tahab esimeses järjekorras saada kokkulepped suuremate kauplejatega, seejärel järgnevad läbirääkimised väiksematega.

Näiteks võib tuua keskuses asuva Itek Elektroonika. Praegu on teada, et kauplemispinna vastu juurdeehitisega Kagukeskuses on huvi tundnud ka teine elektroonikapood. Kui Itek Elektroonika otsustab aga ise laieneda ja endale lisapinda võtta, pole teisele huvilisele enam ruumi.

Juurdeehitise valmimine sõltub ka ilmast, viimased talved on olnud soojad ja ehitamiseks igati sobivad. Kui kraadiklaas näitab aga aasta lõpus ja uue aasta alguses stabiilselt 25 külmakraadi, on kaeve- ja ehitustööd raskendatud. Korralikult kalkuleeritud ja läbimõeldud tegevuse korral kerkib juurdeehitis kuue kuuga.

Küsimusi on palju. Kes tulevad? Millal alustatakse? Kas keskusesse on peale Grossi või tema asemele tulemas ka mõni suur toidupood? Uus omanik ütleb igal juhul kindlameelselt, et laienemisprojekti osas taganemisteed enam ei ole. Loodetavasti on tal õigus ja kõik muud Kagukeskuse ümber tiirelnud projektid nagu Navitrolla võlupark, spaa, tervisekeskus jm jäävad rahulikult minevikumeenutusteks.

ARVAMUS