Menu

.      

Võrumaa meelitab Eesti mainekaimat ettevõtet

Tänases lehes on juttu ettepanekust kolida seitsmesajale inimesele tööd andev RMK Kagu-Eestisse. Rahandusministeerium on käinud välja plaani kolida keskvõimuga nõrgalt seotud avaliku võimu asutused pealinnast välja.

Võrru maavalitsus on ideest tõsiselt kinni haaranud ning pakub siiakolimiseks kõige loogilisema valikuna välja riigimetsa majandamise keskuse (RMK).

RMK-l on kosilasi loomulikult kuhjaga. Eriti pärast neljapäeval Emori avaldatud iga-aastast Eesti suurettevõtete mainepingerida, mida juhib esimest korda just RMK. Ettevõtte selja taha jäävad seejuures nii Swedbank, Prisma, Telia kui ka A Le Coq.

Mainekuse tipus olevaid ettevõtteid iseloomustab nende tegutsemisvaldkondade olulisus ja atraktiivsus elanike jaoks, inimeste regulaarne kokkupuude nendega ja ettevõtete üldine aktiivsus meediakajastustes sponsorluse, reklaamikampaaniate jmt kaudu.

Nagu näha, on RMK nähtavus ja tuntus viimase viie aasta jooksul järjest kasvanud ja sellega on Emori hinnangul kaasnenud ka mainehinnangute tõus. RMK eristub selle poolest, et ettevõtte meeldivuse ja tugevuse kuvand on hästi kooskõlas. Kui paljud teised suurettevõtted tunduvad tugevad ja jõulised, aga mitte ilmtingimata positiivseid emotsioone tekitavad, siis RMK on üks neist, kus need kaks poolt on tasakaalus.

RMK kuulub pingerea esikolmikusse ka Eesti mainekamate tööandjate seas, kus esikohta hoiab kolmandat aastat järjest Eesti Energia. RMK ees on veel Tallink, talle järgnevad aga Tallinna Sadam ja Kalev. Mainekamate tööandjate pingerea tipus olevad ettevõtted pakuvad stabiilset töökohta ja konkurentsivõimelist töötasu. Inimesed usuvad, et suured ja omal alal edukad ettevõtted suudavad seda kõige paremini pakkuda.

RMK on seega positiivne ettevõte nii avalikkuse silmis kui ka tööandjana. Leiame, et RMK võimalik tulek Võrumaale oleks igatpidi hea. See tooks Võrumaale eluliselt tähtsaid uusi töökohti ja annaks piirkonnale erinevates valdkondades meeletu arengutõuke. Loodame, et plaan on ka teostatav.


 

ARVAMUS