Menu

.      

Antsla uus koolijuht plaanib siseterviserada ja innovatsiooni värkstuba

„Ma loodan, et osutun konkursil valituks,” vastas Antsla gümnaasiumi direktori kohusetäitja Katrin Martinfeld eile küsimusele, kas ta alustab sügisest tööd täieõigusliku koolijuhina. Nimelt kuulutas Antsla vallavalitsus mai lõpus välja avaliku konkursi Antsla gümnaasiumi direktori ametikoha täitmiseks.

Martinfeld võeti eelmisel aastal uueks koolijuhiks pärast segadusi eelmise pikaajalise direktoriga. Praegune direktori kohustäitja kinnitas, et on ametiga väga rahul. Martinfeldi tööga on rahul ka vallavanem Merike Prätz, kes loodab, et sügisest saab uus direktor ametlikult ametisse.

Vallavanema sõnul ei anna seadusandlus Martinfeldile sellisel kujul pikka aega direktori kohusetäitja ametit täites töötamiseks kindlust. Konkurss saigi korraldatud selleks, et asjad oleksid korrektsed. Samas ei ole Prätzi sõnul välistatud, et konkursile laekub 10. juuniks ka mõni konkureeriv avaldus.

„Tulin eelmisel sügisel ilma suurte ootusteta Võru Kreutzwaldi gümnaasiumist, oluliselt suuremast kollektiivist, kus olin veetnud kogu oma varasema tööea,” lausus Martinfeld. „Avastasin enda rõõmuks, et Antslas on väga toredad inimesed ja õpilased. Meil on väga mõnus aasta olnud.”


Antsla gümnaasium on praeguseks ühena kümnest koolist liitunud Tartu ülikooli pilootvõrgustiku projektiga „Liikuma kutsuv kool”, mis toetab võrgustikus osalevaid koole õpilaste liikumisaktiivsuse võimaluste loomisel koolipäeva jooksul.

Martinfeld tahab laste vahetundide elavdamiseks rajada koolimajja siseterviseraja. Tegemist on mööda kooli koridore ja treppe kulgeva paarisaja meetri pikkuse märgistatud rajaga, kus saab vahetundide ajal kõndida ja spetsiaalsete ürituste ajal ka joosta. See oleks esimene selline rada Võrumaal.

Plaanis on avada ka põneva nimega ruum, mille nimeks on „Innovatsiooni värkstuba”. Martinfeldi sõnul tahetakse sinna tuua arvutid ja robotid – tegemist oleks ringitegevuse toaga, kus oleksid näiteks robootika-, anima- ja leiutamisring.

Eilse lastekaitsepäeva kontekstis on Antsla uue koolijuhi julged plaanid väga positiivsed.

ARVAMUS