Menu

.      

Vesine nädalalõpp

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Juraski pargi juht tõi Sloveeniast kohale hõljukid, et panna need Võrumaa kuppelmaastikul klientide rõõmuks sõitma. Vanavanemate talumaale rajatud motopargis oli varem farm, karjamaal jalutasid lehmad. Nüüd kihutavad siin hõljukid. Vello Hinn on mõtlik: 100-150pealised loomakarjad pole teatavasti enam jätkusuutlikud, tipptehnoloogial ja väikese tööjõukuluga robotlaudud samamoodi.

Aga mingit kibestumist või pessimismi mehe näost ei paista, ta on leidnud endale uskumatu hobi, mis on samas ka kirg ja töö. Mees on tegelenud viis aastat hõljukite pargi rajamisega Juraski külla. Kuni viimase ajani takistas projekti käivitamist hõljukite hõljumisega kaasnev tolm ja kulu, mille tõttu mootorid üle kuumenesid. Tänaseks on probleem lahendatud, mees konstrueeris ja ehitas hiiglasliku tolmuimeja, mis on väidetavalt maailma suurim.

Hõljuk on sisuliselt väikelaev ehk paat, suuri hõljukeid kasutab ka piirivalve. Juraski hõljukid läbivad adrenaliinipargi maal asuvaid vesiseid alasid, masinad vett ei karda.

Vett ei kartnud ka laupäeval toimunud 19. Rõuge veepeo ja paadiralli osalejad. Rahva osavõtt ei püstitanud küll rekordeid, kuid meeleolu oli sedavõrd intiimsem, päikeseline ja rõõmsameelne. Lisaks rallile toimus Rõuges rannavolle turniir ja mudamaadlus. Paadiralli võitis paatkond Tuublid (Maido ja Marko Mäeots). Rõuge paadiralli võidukas naiste paatkond oli S & S (Sirli Hanni ja Siret Lipp).

Palju tormisemat vett nägid lõunaeestlased nädalalõpul taevast alla kallamas. Pühapäevane torm räsis eelkõige Lääne-Võrumaad: Antsla, Urvaste ja Mõniste kanti. Kõige hullemates kohtades oli maanteeameti teatel kahekümne meetri kohta 50 murtud puud. Pühapäeval oli Lõuna päästekeskuse piirkonnas ligikaudu 130 väljakutset.

Pühapäeval viis näiteks suur keeristorm ära Vana- Antsla kortermaja majakatuse, mitu korterit sai seal tõsiseid veekahjustusi. Võrumaal Navi külas riigikogu maaelukomisjoni esimehe Ivari Padari hoovil lennutas äikesetorm vana jalgratta alt esiratta.

Oli põnevalt vesine nädal.

ARVAMUS