Menu

.      

Tuline kesksuvi

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Kesksuvise ajalehe sisustavad suures osas mehed ja masinad. Reedel näitasid Võrumaa meistrid künnivõistlusel oma oskusi, laupäeval toimus Linte motokross ja pühapäeval võitis täna oma sünnipäeva tähistav Tartu noormees Alūksnes veemotovõistlusel oma järjekordse EM-tiitli. Euroopat vapustasid aga Nizza veokiterrorist ja tankid Türgi tänavatel.

Laupäeval jätkus Leokite ja Lusbode motoperekondade omavaheline tuline heitlus, Linte krossi esimese sõidu võitis 23aastane Andero Lusbo, teise sõidu ja etapivõidu noppis aga temast seitse aastat vanem ja kogenum Aigar Leok. Kodurajal sõitnud tulisema sõidustiiliga Andero ei saanud seekord oma tahtmist, pealtvaatajatele aga põnevust jagus.

Eesti veemotospordi noored tõestasid ennast järjekordselt. Lätis Alūksnes olid kohal kaks kahetaktilistel kiirpaatidel sõitvat Eesti noormeest. Number ühe all startinud ja samal kohal võistluse lõpetanud Stefan Arand kaitses oma Euroopa meistritiitlit, nädalalõpul ootab teda ees tuline võitlus maailmameistritiitli kaitsmisel. Eesti võistluspaadid on veemoto liidu juhi hinnangul maailmas esimesel kohal, see meelitab ala juurde ambitsioonikaid motohuvilisi noori.

Euroopat tabas eelmisel nädalal järjest kaks üksteist varjutavat uudist: terroriakt Prantsusmaal ja Türgi sõjaline lörriläinud riigipöördekatse. Ühel juhul sõitis Tuneesia päritolu mehe juhitud veok kaitsetusse rahvahulka ja tappis ligi sada inimest, teisel juhul sõitsid Istanbuli tänavatel tankid ja toimus riigipöörde nime kandev mitmesaja ohvriga poliitiline veresaun.

Eile tuli kurb uudis Urvaste vallast. Kambaga võõra auto kallal askeldanud 16aastane noormees sai ööl vastu reedet 55aastaselt mehelt rusikahoobi vastu nägu ja suri päev hiljem haiglas. Politsei teatel oli auto omanikuks noortekamba tegevust jälginud naine, kes kutsus endale appi tuttava mehe. Vara on siiski nimetada juhtunut omakohtuks.

Ilmateenistus lubab nädalavahetusel kuuma kuni 27 kraadi. Sama tulised on olnud viimaste päevade sündmused Euroopas ja Eestis. Võrukate meeli peaksid sellel nädalal jahutama eelarvamusfestival ja Ostrova festival, pühapäeval ootavad külla Võrumaa avatud talud.

ARVAMUS