Menu

.      

Ärge unustage ajutist töötajat pärast lepingu lõppemist tööle!

  • Kirjutas Grant Thornton Balticu õigusnõustaja Kristel Tiits

Grant Thornton Balticu õigusnõustaja Kristel Tiits

Suvel palkavad paljud ettevõtted ajutist tööjõudu kas töökoormuse suurenemise tõttu või puhkusel olevate kolleegide asendamiseks. Ajutiste töötajatega sõlmitakse tavaliselt tähtajaline tööleping, kuid nende puhul on oluline tähele panna erisusi võrreldes tähtajatu lepinguga. Näiteks kui tähtajalise lepinguga töötaja jätkab töötamist ka pärast lepingu lõppemist ja tööandja sellele tähelepanu ei pööra, muutub leping viie päeva pärast automaatselt tähtajatuks.

Vaatame esmalt üle, millisel juhul võib tähtajalise töölepingu sõlmida. Seda saab teha kahel juhul, kui esineb üks kahest järgnevast mõjuvast põhjusest:

töö on ajutine ja määratud tähtajaga. Näiteks palkab põllumajandusettevõte lisatööjõudu saagikoristuse ajaks või vajab restoran suviseks tipphooajaks juurde ettekandjaid, et suuta teenindada rohkem kliente;

vaja on asendada ajutiselt äraolevat töötajat. Näiteks palgatakse lapsehoolduspuhkusel oleva töötaja asendamiseks ajutine töötaja.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

ARVAMUS