Menu

.      

Kalevi alt välja, 8: Kas krokodillid lendavad?

  • Kirjutas Kalev Annom

Kalevi alt välja, 3. E-riik ei saa rahvaga suhelda?

KALEVI ALT VÄLJA 8 > Kindrali sõna on lõplik, kuid … Praeguses maailmas, kus Google mõistab inimest poolelt sõnalt, ei tasu kahurilihaks tormata.

Riik ohus!?

Politseikindral Elmar Vaher (46) tunnetas mõned nädalad tagasi, et Tallinnas Vabaduse väljakul toimunud protestikoosolekul võib riigi põhiseaduslik kord olla ohus ja nii sattus rahvas silmitsi karmide mundrimeeste ja nende koeraga.

Hiljem uuriti, kust tuli signaal või kes ütles välja, et põhiseaduslik kord on ohus!? Politseikindralil oli raske leida kindlat vastust.

Orkester ohus!?

Kaitseväekindral Martin Herem (47) ütles, et saadab laiali kaitseväe orkestri ja osa kaplaneid. Kaitseminister pidi riigitelevisioonis asuma lahti mõtestama kindrali öeldut ja kombineerima.

Pataljon ohus!?

Tallinnas Filtri teel on võrdlemisi lähestikku kalmistu pronkssõduriga ning kaitseväe staabi- ja sidepataljon. Pataljoni kõrged ülemused soovitasid noormeestel tulla linnaloalt tagasi erariietes, et välistada võimalikku valestimõistmist!?

Kalevipoeg ohus!?

Tänu siilile pääses Kalevipoeg ohust, sest kuulas siili soovitust lüüa serviti, ikka serviti. Meie kindralitele oleks tarvis selliseid nõuandjaid nagu siil, sest kindralite sõna ei ole vist millalgi nii palju löögi alla sattunud kui 2021. aasta kevadel.

Need nukraks tegevad olukorrad oleks olnud olemata, kui mundrikandjad oleks juhindunud tuntud Lauluisa ütlemisest, et eestlased on vähesõnaline rahvas ja leiab, et rääkimine hõbe, vaikimine kuld.

Krokodill lendab!?

Küllap teate seda nalja, kus räägiti, et krokodill lendab! Teadlased ja ajateenijad seda ei uskunud, kuid kui öeldi, et kindral ise ütles, et krokodill lendab, siis seda aktsepteeriti mööndusega, et küllap lendab madalalt ja ei paista välja!

Kalev Annom FOTO: Gretehe Rõõm

ARVAMUS