Menu

.      

Algas õpetajate häda(hoiatus)karjestreigi nädal väga rikkas riigis!?

  • Kirjutas Kalev Annom

Kalevi alt välja, 3. E-riik ei saa rahvaga suhelda?


KALEVI ALT VÄLJA  62 > Mis mõttes elame rikkas riigis? Aga palun mõtelge kaasa. Värske uudis oli äsja valitsuselt , et konserveerime ära vanarauaks umbes 300 miljonit eurot maksva Auvere õlitehase, mida ei olevat tarvis! Uskumatu, et lasti ehitada tehas, millega ei ole midagi teha!?

Täna õhtul kaheksa aastat tagasi

Tasub meenutada, et täna õhtul, 7. novembril kaheksa aastat tagasi maandus Lennart Meri Tallinna lennujaamas riigifirma Estonian Air viimane lend ja varsti kuulutati välja pankrot. Miljonid lendasid tuulde. Ju siis ei olnud lennufirmat riigile tarvis. See ei ole aga tõsi, sest riik kutsus ellu uue lennufirma – Nordica.

Homme kaheksa aastat tagasi

Homme möödub kaheksa aastat, mil samast lennujaamast startis rahvusliku lennufirma Nordic Aviation Group lennuk. Täna teame, et ka selle riigi juhitava lennufirma tiibade all ei olnud Eesti õhk ja koduriigile teeniti aasta esimese üheksa kuuga 12 miljonit kahjumieurot.

Kolm olevat kohtu seadus!? Kas kuulutatakse välja nimekonkurss kolmandale lennufirmale?

Lõunaeestlastel teeb see kõik meele väga kibedaks, kahju rahast, kahju riigist, kust ei ole võtta kompetentseid juhte, et elus hoida oma lennufirmat. Selle asemel otsustati, et maksustatakse maad mööda liikuvad autod. Kas automaksuga kogutud miljoneid oskab riik asja ette kasutada? Kas saab ja kaua saab riiki juhtivaid poliitikuid uskuda?

Kindel on sõita Riiga ja lennata airBalticuga, seda väga paljud eestlased teevadki. Eks meie poliitikute mitmed otsused ongi pannud Läti poole sõitma ja sinna raha viima. airBaltic saab mõne aasta pärast 30aastaseks.

Mis riigis veel üle jääb?

Kui Kirde-Eestis jääb üle 300miljoniline õlitehas, siis Kagu-Eestis ei ole midagi teha miljoneid maksva Koidula piirijaamaga!?

Uskumatu, kuid üks vangla on ka ülearu ehitatud. On kuulda, et vanglakonge tahavad rentida inglased. Üle jääb ka koolimaju. Üle ei jää riigil raha näiteks õpetajate palkadeks, päästeametile redelautode ostmiseks, hooldekodudele, maanteedele … Paras teema ei ole ka kuluhüvitiste teema, sest 101 pead ei suuda ära otsustada. Mis siis muudest lihtrahvast ehk maksumaksjaid puudutavatest teemadest rääkida.

Kalev Annom FOTO: Gretehe Rõõm

ARVAMUS