Menu

.      

Eestlased ostsid jaanuaris mobiiltelefone 8 miljoni euro eest

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

FOTO: VT

Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi Eesti jaemüügis jaanuarikuus 8 miljoni euro eest 28 600 mobiiltelefoni. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvas mobiiltelefonide müügikäive 13,7% ning tükimüük 5% võrra.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul kinnitavad jaanuari telefonimüügi kasvunumbrid, et Eesti tarbijad tunnevad ennast kindlalt. „Kõrge tööhõive määr, kasvanud palgad ja tarbijate kindlustunne võimaldavad suunata rohkem vahendeid tarbimisse,“ ütles Seema, kelle sõnul ostavad eestlased üha rohkem telefone ning tõusnud on ka seadme keskmine hind.

„2017. aasta telefonide müügiprognooside osas enam nii optimistlik olla ei saa.  Eesti Konjunktuuriinstituudi uuringu kohaselt on nii tarbijate kui ka kaubandusettevõtete ootused inflatsioonile tõusnud. Jaanuaris oli inflatsioon Eestis 2,7% ning aktsiisitõusud veebruaris lisavad sellele hoogu juurde,“ selgitas Seema ja lisas, et kuna palgad enam samas tempos ei tõuse, siis võib lähikuudel oodata tarbijate ettevaatlikumat suhtumist suurematesse ostudesse.

79% jaanuaris Eesti jaeturul müüdud telefonidest olid GfK statistika järgi nutitelefonid, nuputelefonide müük on Seema sõnul pidevas langustrendis. „Mõningast elevust on eestlaste seas tekitanud Nokia 3310 turule tagasitulek. See võib hetkeks nuputelefonide populaarsust suurendada, kuid vaevalt, et see üldist trendi oluliselt muudab,“ märkis Seema.

Tele2-s olid Seema sõnul populaarseimad brändid Huawei, Samsung ja Apple. „Menukaimateks nutitelefonideks osutusid Huawei Y5, Samsung Galaxy J3, Huawei P9 Lite, Samsung Galaxy J5 ja Apple iPhone7,“ ütles Seema ja lisas, et aastaga on keskmine nutitelefoni hind tõusnud ligi 3%.

GfK jaeturu-uuringu kohaselt müüdi jaanuaris 24 000 nuti- ja 4600 nuputelefoni. Kui jaemüügiturul oli nutitelefoni keskmine ostuhind 329 eurot, siis Tele2 klient maksis nutitelefoni eest keskmiselt 234 eurot ning nuputelefoni eest vastavalt 39 ja 37 eurot.

Jaanuari top 10 ostetuimat nutitelefoni Tele2-s:

  1. Huawei Y5 II
  2. Samsung Galaxy J3 2016
  3. Huawei P9 Lite
  4. Samsung Galaxy J5 2016
  5. Samsung Galaxy A5 (2016)
  6. Apple iPhone 7
  7. Samsung Galaxy S6 Edge
  8. Samsung Galaxy J7 2016
  9. Apple iPhone SE
  10. Samsung Galaxy A3 (2016)

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD