Menu

.      

Elektrilevi on ühenduse taastanud 30 000 kodule

  • Kirjutas BNS

FOTOD: Aigar Nagel

Pühapäevase tugeva tormi tõttu on esmaspäeval kella 7.50 seisuga vooluta ligikaudu 32 000 kodu.

Elektrita kliente on kõige rohkem Lõuna-Eestis ja Viljandimaal. Elektrilevi alustas pühapäeval elektriühenduse taastamist üle Eesti ning on esmaspäeva varahommikuse seisuga voolu taastanud 30 000 majapidamisele.

„Öö jooksul oleme peamiselt ümbertoite võimaluste leidmise abil paljudele klientidele ühenduse taastanud. Nüüd valges saame kahjudest kindlasti parema pildi,“ ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen.

„Hetkel käib brigaadide komplekteerimine üle Eesti, et saaks rikete likvideerimiseks suunata kogu plaanilistest hooldustöödest vabanenud ressursid. Kõige parem on olukord Saaremaal, kus saame kõikidele tarbimiskohtadele elektrivarustuse taastada tänase päeva jooksul, ka enamik Pärnumaa klientidest peaks täna elektri tagasi saama. Kriitilised piirkonnad on Viljandimaa, Valgamaa, Võrumaa, Tartumaa ja Põlvamaa. Ühenduse taastamise prognoos saab päeva jooksul kindlasti selgemaks,“ lisas ta.

Kõige rohkem on kliente vooluta Põlvamaal, kokku 7100, järgnevad Võrumaal 6900 ja Viljandimaal 6700 vooluta kliendiga. Ulatuslikud rikked on endiselt ka Tartumaal, Valgamaal ja Pärnumaal.

Põhivõrguettevõte Elering kõrvaldas oma Võru alajaamas rikke pühapäeva hilisõhtul ja selle tõttu sai ka Elektrilevi enamikule Võru linna klientidele elektrivarustuse taastada. „Kuid Eleringi alajaamas töötab hetkel ainult üks sektsiooni ning selle tõttu ei saanud kohe kõikidele suurematele Võru linna ettevõtetele elektriühendust taastada. Vastasel juhul tekkinuks ülekoormus ja Võru linn oleks uuesti pime,“ ütles Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen.

Hommikuse seisuga on Võru suurematest ettevõtetest vooluta AS Barrus, kellele Elektrilevi otsib ümbertoitelahendusi ja teeb koostööd ka Eleringiga, et ühendus esimesel võimalusel taastada.

20 PÄEVA ENIMLOETUD