Menu

.      

Võru linna tabanud gripilaine on taandumas

  • Kirjutas BNS

Võru Kesklinna Kool FOTO: Aigar Nagel

Võru Kesklinna koolist alguse saanud B-gripi puhang on vaibumas, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Terviseameti labor tuvastas Võrus neli gripijuhtumit, neist kaks Kesklinna koolis ja ühe lasteaias. Mujal Eestis on tuvastatud üks gripiviirus Lääne- ja teine Järvamaal.

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialisti Olga Sadikova sõnul oli Võru Kesklinna koolis palju juhtumeid, kus lapsed jäid haigeks, kuid ei pöördunud arsti poole, vaid tulid hiljem tagasi kooli vanemate tõenditega. «Meil pole täpset pilti, kui palju oli grippi haigestumisi,» lisas ta. «Praegu ei saa veel öelda, kas Võru gripipuhang levib mujale Eestisse edasi,» rääkis Sadikova, kelle sõnul ei ole B-gripiviirus nii agressiivne kui A-gripiviirus.

«Tavaliselt haigestub viirusesse kas üks pere, klass või kool. Hoiame igal juhul pilku peal, kuid praegu võib öelda, et olukord on normaliseerumas.»

Keegi ei ole Sadikova sõnul senini gripi tõttu hospitaliseeritud, järelikult ei ole ka haiguse kulg olnud väga raske. «Gripiviiruse puhul on ohtlikud tüsis tused. Ülemiste hingamisteede haigused on üldiselt sama rasked, kuid nende puhul ei teki eluohtlikke tüsistusi.»

Septembrist, mil alustati vaktsineerimisega, on kaitsesüsti teinud 30 protsenti rohkem inimesi kui eelmisel aastal samal ajal. «Ka apteekides vaktsineeriti 5000 korda rohkem kui aasta varem,» lisas gripispetsialist. «Täpsed andmed saame teada jaanuaris.» 

20 PÄEVA ENIMLOETUD