Menu

.      

Uuring: 35 protsendil töötajatest on aastaga töökoormus kasvanud

  • Kirjutas BNS

Pixabay

Palgainfo Agentuuri ja CVKeskuse korraldatud tööturu-uuringu järgi hindab 35 protsenti töötajatest, et nende töökoormus on aastaga kasvanud, seejuures IT-sektoris tuleb varasemast rohkem tööd teha igal teisel töötajal.

Pea pooled vastajad ehk 48 protsenti tõid välja, et nende töökoormus on jäänud samaks ning 9 protsenti tunnetas töökoormuse vähenemist, teatasid Palgainfo Agentuur ja CVKeskus.

Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder selgitas, et töökoormuse kasvu põhjuseks on tõenäoliselt olnud nii pidevalt muutuses olev töökeskkond, samal ajal kiiresti kasvav majandus, kuid ka vajadus haigeks jäänud kolleege asendada.

Tervishoiusektoris, kus töökoormus on olnud püsivalt suur, leidis 39 protsenti töötajatest, et neil tuleb praegu teha veelgi rohkem tööd kui aasta tagasi.

Töökoormuse vähenemist tajusid enim majutus- ja toitlustusvaldkonna töötajad, kus 27 protsenti töötajatest tõi välja, et tänavu on tööd hoopis vähem.

Asukohtade kaupa on töökoormuses suurim tõus toimunud Saaremaal – nimelt tõid 46 protsenti saarlastest uuringus välja, et nende töökoormus on aastaga kasvanud. Samuti on keskmisest enam suurenenud töökoormus Raplamaal, kus see näitaja oli 43 protsenti.

Pealinnas ja Tartus on töökoormus kasvanud 34 protsendil töötajatest ja Pärnus 33 protsendil. Kõige vähem on töökoormuse kasvu täheldanud Jõgeva ja Võrumaa inimesed, vastavalt 27 ja 28 protsendiga.

Uuringufirma Palgainfo Agentuur ja tööportaal CVKeskus.ee korraldavad kaks korda aastas tööturu- ja palgauuringu, mille käigus küsitletakse tööandjaid ja töövõtjaid. 2021. aastal vastas töötajate küsitlusele 8963 töötajat ja tööotsijat.

20 PÄEVA ENIMLOETUD