Menu

.      

MTA: 63 550 inimest peavad juurde maksma 74 miljonit eurot tulumaksu

  • Kirjutas BNS

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab meelde, et eelmise aasta tuludeklaratsioonide alusel tuleb 1. oktoobriks ligi 63 550 inimesel tasuda juurde 74 miljonit eurot tulumaksu. 

Maamaksu teist osa tuleb tasuda ligi 74 200 juriidilisel ja füüsilisel isikul summas 25,4 miljonit eurot, mis laekub täies ulatuses kohaliku omavalitsuse eelarvesse, teatas MTA. 1. oktoobril on maamaksu teise osa ning tuludeklaratsiooni alusel juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu tasumise tähtaeg.

Maamaksu esimese osa tasumise tähtaeg oli 31. märtsil, mil tuli tasuda vähemalt pool üle 64-eurosest maamaksust ning sellest ülejäänud osa on võimalik tasuda kuni 1. oktoobrini.

Eraisikutel, kellel on raskusi maamaksu või tulumaksu tähtaegse tasumisega, soovitab MTA tekkinud kohustuse e-MTAs ajatada. Taotluse esitamiseks tuleb e-MTAsse sisse logida ning valida menüüst "Arvestus", seejärel "Ajatamine" ja "Lisan uue taotluse". Täpsemad juhised ajatamise kohta leiab MTA kodulehelt.

Seda, kui palju tulumaksu või maamaksu tuleb tasuda, saab kõige lihtsamini vaadata MTA iseteeninduskeskkonnast e-MTA. Lisaks saavad erakliendid ja ärikliendid küsimustega pöörduda MTA infotelefonile või kirjutada e-postile. 

Maa maksustamise ja maksuvabastuste rakendamisega seotud küsimustega tuleb pöörduda maa asukohajärgse omavalitsuse poole.

20 PÄEVA ENIMLOETUD