Menu

.      

Eesti Post plaanib kahjumlikku postiteenuseäri koomale tõmmata

  • Kirjutas BNS

Eesti Post plaanib kahjumlikku postiteenuseäri koomale tõmmata FOTO: Aigar Nagel

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) kavandab universaalsele postiteenusele esitatavaid nõudeid leevendada; kui määrus ka muutub, saab riiklik postifirma Eesti Post asuda optimeerima kahjumlikku postiäri, muu hulgas ka näiteks postkontoreid sulgedes, vahendab Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uudisteportaal. 

Kui praegu nähakse täpselt ette, mitu postkontorit, postkasti või muud sellist peab asustusüksuse kohta olema, siis MKM-i välja saadetud ettepanekute kohaselt neid kohustusi enam ei oleks. Ega ka postkastide hulgale. Eesti Post peaks lihtsalt tagama, et postiteenus on inimestele kättesaadav.

Universaalne postiteenus ehk kirjade ja pakkide saatmine kõigile inimestele Eestis on Eesti Postile kahjumlik ja subsideeritav muude tegevuste arvelt. Eesti Posti juhatuse esimees Mart Mägi ütles, et muudatus võimaldaks riigifirmal kahjumlikku tegevust vähem kahjumlikumaks muuta. Näiteks vähemkasutatavaid postkontoreid sulgedes.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD