Menu

.      

President mälestab Põltsamaal esimest Eesti vabariigi eest langenut

  • Kirjutas BNS

President Alar Karis peatub 21. veebruaril kell 10 Põltsamaal, et mälestada Eesti vabaduse eest esimesena langenud Hans Kullit.  Pajusi vallast pärit ja Omakaitsesse kuulunud Hans Kulli langes 24. veebruaril 1918 Võrus toimunud lahingus enamlaste vastu. FOTO: Alar Karis Facebook

President Alar Karis peatub 21. veebruaril kell 10 Põltsamaal, et mälestada Eesti vabaduse eest esimesena langenud Hans Kullit.

Pajusi vallast pärit ja Omakaitsesse kuulunud Hans Kulli langes 24. veebruaril 1918 Võrus toimunud lahingus enamlaste vastu. Ta oli esimene võitleja, kes andis oma elu iseseisvunud Eesti Vabariigi eest. Kulli maeti Põltsamaa kalmistule. Tema haua tuvastasid Põltsamaa üksikkompanii ajaloopealik Rünno Savir ja noorkotkas Robin Martti Lääts alles mullu sügisel.

Hans Kullit on 21. veebruaril mälestamas president Alar Karis, Põltsamaa vallavolikogu ja vallavalitsus, Põltsamaa ühisgümnaasium ja Kaitseliidu Jõgeva malev. Mälestusüritust aitab korraldada Põltsamaa kultuurikeskus.

Pärast austusavaldust Hans Kullile asetavad Põltsamaa ühisgümnaasiumi õpilased küünla ka Arnold Turu hauale. Turu on ainus Põltsamaale maetud Põltsamaa reaalgümnaasiumi õpilane, kes langes koolipoisina Vabadussõjas.

Kõigil huvilistel palutakse koguneda 21. veebruaril kella 10-ks Põltsamaa kalmistu värava juurde.

20 PÄEVA ENIMLOETUD