Menu

.      

Circle K lõpetab Venemaal tegevuse

  • Kirjutas BNS

Circle K lõpetab Venemaal tegevuse FOTO: Aigar Nagel

Circle K lõpetab tegevuse Venemaa turul, sulgedes 38 teenindusjaama-kauplust ja koondades kõik sealsed töötajad. 

"Mõistame hukka Venemaa agressiooni Ukraina vastu, mis mõjutab tohutul hulgal ukrainlasi ja venelasi. Seetõttu oleme otsustanud oma äritegevuse Venemaal lõpetada. Couche-Tard on Venemaal tegutsenud ligi kolmkümmend aastat ning oleme uhked oma vene meeskonnaliikmete ja nende pühendumuse üle," ütles Circle K emafirma Alimentation Couche-Tardi president ja tegevjuht Brian Hannasch pressiteates.

Venemaal tegutses Couche-Tard brändi Circle K all. Ettevõttel oli 38 kauplust Peterburis, Murmanskis ja Pihkvas. Venemaa äriüksuses töötas 320 töötajat, kellele makstakse koondamistasu, et etteaimamatu töökaotusega kergemini toime tulla.  

Lisaks sellele on kontsern annetanud Punasele Ristile 1,5 miljonit dollarit ja algatanud kõikides äriüksustes erinevad heategevuslikud kampaaniad, et aidata ukrainlasi ja teel olevaid põgenikke.

Kontserni Eesti üksus Circle K Eesti AS ei osta, müü ega vahenda ettevõtte kinnitusel Venemaal ega Valgevenes toodetud mootoribensiine ega diislikütust. Circle K Eesti AS ostab kõik mootoribensiinid ja diislikütused otse Euroopa Liidus asuvatest rafineerimistehastest ning ettevõtte kütusetarned toimivad häireteta.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD