Menu

.      

Uuring: töökoormus on märgatavalt tõusnud

  • Kirjutas BNS

Uuring: töökoormus on märgatavalt tõusnud FOTO: Aigar Nagel

CVKeskus.ee ja Palgainfo Agentuuri korraldatud tööturu-uuringus leiab 34 protsenti küsitletud töötajatest, et nende töökoormus on aastaga kasvanud, kõige enam just toitlustuse ja majutuse valdkonnas ning riigiasutustes töötavatel inimestel.

Samas vaid 9 protsenti uuringus osalenud enam kui 10 000 töötajast tunnetas töökoormuse vähenemist, teatasid uuringu läbiviijad. 

Tööd on tänavu pidanud märksa enam tegema majutus- ja toitlustusvaldkonna inimesed, kus veel eelmisel aastal oli töötamine tervisekriisist tulenevalt tugevalt piiratud. "Kui eelmisel aastas leidsid tervelt 27 protsenti toitlustus- ja majutussektori töötajatest, et nende töökoormus on vähenenud, siis tänavu on olukord vastupidine – vaid 7 protsenti valdkonnas töötavatest inimestest tunnetas töökoormuse vähenemist ja tervelt 42 protsenti töötajatest töökoormuse kasvu," tõi CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt välja. 

"Neis sektorites on tänavu tööjõuvajadus hüppeliselt kasvanud, mis on tõenäoliselt ka peamine töökoormuse kasvu põhjustav tegur – nii majutus- kui ka toitlustusvaldkonnas on tänavu tööpakkumiste arvud kasvanud rohkem kui üheski teises," lisas Auväärt, märkides, et näiteks turismisektoris, mis hõlmab ka majutust, avaldasid tööandjad tänavu esimesel poolaastal tervelt 182 protsenti ja toitlustuses 69 protsenti rohkem tööpakkumisi kui möödunud aastal samal ajal.

Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder lisas, et tööandja küsitluses tõi samuti kolmandik ettevõtetest esile, et nad on korraldanud tööd töötajate vahel ümber, et katta tööjõuvajadus olemasolevate töötajatega.

Töökoormus on tuntavalt kerkinud ka riigiasutuste töötajatel, kus 42 protsenti tunnetab töökoormuse kasvu. Aastaga on keskmisest enam tööd lisandunud ka sotsiaaltöö-, turundus-, personali-, tervishoiu- ja kaubandusvaldkondadesse, kus töökoormuse kasvu tunnetavad enam kui 38 protsenti töötajatest.

Asukoha järgi määratledes on pealinnas töökoormus kasvanud 35 protsenti, Tartus 32 protsenti ja Pärnus 30 protsenti töötajatest. Kõige vähem on töökoormuse kasvu täheldanud Jõgeva inimesed, kus töökoormuse kasvu tajub 27 protsenti küsitletud töötajatest. Kõige suurem hüpe töökoormuses on aga toimunud Saaremaal ja Võrumaal, kus  enam kui 36 protsenti küsitlusele vastanud töötajatest tunnetab töökoormuse kasvu.

20 PÄEVA ENIMLOETUD