Menu

.      

Riigikogu valimistele registreerus 9 erakonda ja 11 üksikkandidaati

  • Kirjutas BNS

Riigikogu valimistele registreerus 9 erakonda ja 11 üksikkandidaati

Riigi valimisteenistusele laekusid neljapäeva õhtul olnud tähtajaks üheksa erakonna ja 11 üksikkandidaadi avaldused.

Erakondadest esitasid täisnimekirja ehk 125 kandidaati Erakond Eesti 200, Isamaa Erakond, Eesti Keskerakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, Eesti Reformierakond, Erakond Parempoolsed ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond. Erakond Eestimaa Rohelised esitas 58 ja Eestimaa Ühendatud Vasakpartei seadis üles 25 kandidaati.

Lisaks erakondadele on dokumendid esitanud 11 üksikkandidaati. Mihhail Stalnuhhin kandideerib Ida-Virumaal, Andres Laiapea Järva- ja Viljandimaal, Teho Paulus Lääne-Virumaal, Vello Kookmaa Harju- ja Raplamaal, Alar Kookmaa Harju- ja Raplamaal, Sergei Svjatušenko Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas, Indrek Nicholas Nurmberg Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosas, Vladas Radvilavičius Harju- ja Raplamaal, Argo Mõttus Võru-, Valga- ja Põlvamaal, Tarmo Kalde Lääne-Virumaal ja Meelis Kaldalu Tartu linnas.

Reedel ja esmaspäeval toimub kandidaatide dokumentide kontrollimine ja vigade parandamine. Valimiskomisjon registreerib nõuetekohaselt esitatud kandidaadid teisipäeval kell 13 algaval koosolekul. Seejärel toimub kandidaatide registreerimisnumbrite loosimine ehk liisuheitmine

Riigikogu valimisnädal on 27. veebruarist 5. märtsini 2023.

20 PÄEVA ENIMLOETUD