Menu

.      

Eestit ootab tulevikus rahvastiku vananemine

  • Kirjutas BNS

Eestit ootab tulevikus rahvastiku vananemine

Rahandusministeeriumis teisipäeval tutvustatud trendide ruumilise mõju analüüs näitab, et Eestit ootab tulevikus rahvastiku vananemine ja muutuv koosseis ning inimeste koondumine Suur-Tallinnasse - vastvalminud uuring on abiks üleriigilise planeeringu „Eesti 2050“ koostamisel.

Riigihalduse ministri Riina Solmani sõnul ei saa tänaste trendide üle ülearu optimistlik olla. „Uuring ennustab, et Eestisse tuleb mõõdukalt rahvast küll juurde, ent see toimub enamasti sisserände ja vähemas osas tagasirände arvelt, samas kui me ise piisavat järelkasvu ei suuda tagada. See omakorda tähendab muutusi rahvastiku koosseisus – pilt muutub kirjumaks, eestlaste osakaal rahvastikus väiksemaks. Inimesed on koondunud juba praegu umbes 60 protsendi osas Tallinnasse ja Harjumaale, kuigi uuringute põhjal saadakse aru, et liikumine Tallinna suunal ei ole Eestile soovitud areng,“ rääkis minister.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD