Menu

.      

Kütusehinnad langesid vähemalt 20 senti liitrilt

  • Kirjutas BNS

Foto: Aigar Nagel

Terminal langetas reedel, 8. septembril oma teenindus- ja automaatjaamades terveks päevaks bensiinide hinda 20 sendi võrra ning diislikütuse hinda 8 sendi võrra.

Hinnad on soodsamad kella kuuest hommikul südaööni. "Kampaaniaga annab Terminal tormihoiatuse mootorikütuste jaeturule, mis on muutunud enneolematult passiivseks seoses kütuseturul toimuva ajalooliselt suurima pettusega," teatas kütusemüüja. 

"Kui hulgiturult kaoks pettusega võidetud hinnaeelis ja aus konkurents taastuks, saaksime koheselt langetada postihinda vähemalt 5 senti. Kütuseturu müügimahtude juures tähendaks see, et Eesti tarbijad hoiaks kokku vähemalt 5 miljonit eurot kuus, aastas teeb see juba pea 60 miljonit eurot, mis jääb inimestele täiendavalt rahakotti," ütles Terminali juhatuse liige Raido Raudsepp.

Ettevõte ootab sealjuures ametkondadelt olukorra kiiret lahendamist, mille tulemusel ei oleks seaduserikkumine ja selle äritegevusse sisse kirjutamine Eesti kütuseturul võimalik ja kuritegu selle toimepanijale kasumlik.

Keskkriminaalpolitsei (KKP) ja keskkonnaamet teatasid tänavu juunis, et uurivad alustatud kriminaalmenetluse käigus, kas AS Olerex on esitanud maksu- ja tolliametile teadlikult valeandmeid, eesmärgiga vabaneda vedelkütuse seadusest tulenevast biokütuse nõude täitmisest.

Vedelkütuse seaduse järgi on kütusemüüjal kohustus tagada, et aasta jooksul tarbijale müüdud fossiilsest kütusest vähemalt 7,5 protsenti on taastuvenergial põhinev kütus ehk biokütus. Keskkonnamet tuvastas eelmise aasta suvel, et Olerexil ei ole tõenäoliselt võimalik kalendriaasta jooksul seda nõuet edukalt täita. Keskkonnaamet teavitas ettevõtet sellest korduvalt. Sellele vaatamata oli 2022. aasta 20. detsembri seisuga Olerexil biokütuse nõude täitmise maht vaid ligi 1 protsent.

Circle K langetas reedel oma teenindusjaamades üle Eesti bensiinikütuse hinda 20 sendi võrra ning diislikütuse hinda 8 sendi võrra.

Nii bensiini kui diislikütuse uus jaehind on 1,599 eurot liitri kohta, teatas kütusemüüja.

20 PÄEVA ENIMLOETUD