Salmonelloosi saab vältida hügieeninõudeid täites
Salmonelloos on maailmas kõige sagedamini esinev bakteriaalne toidumürgitus, kuid isikliku ja toiduhügieeni nõudeid täites ning toitu ohutult käideldes saab seda nakkushaigust vältida, kirjutab põllumajandus- ja toiduamet (PTA) enda kodulehel.
Salmonelloosi põhjustavad looduses laialt levinud Salmonella bakterid, mis elavad loomade seedetraktis, aga ka linnumunades, toorpiimas ja mujal loomsetes ning mitteloomset päritolu toiduainetes. Salmonella levib inimesele suu kaudu.
Edasi lugemiseks palun logige sisse
Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.