Menu

.      

Neljaliikmelise pere nädala ostukorv maksis veebruaris 75,96

  • Kirjutas BNS

Neljaliikmelise pere nädala ostukorv maksis veebruaris 75,96 FOTO: Aigar Nagel

Coopi poeketi neljaliikmelise pere nädalane toidukogus maksis veebruaris 75,96 eurot - eelmise aasta veebruariga võrreldes on ostukorvi summa langenud ligi seitse eurot.

„Vaatamata käibemaksutõusule on nädalase ostukorvi hind eelmise aasta sama ajaga võrreldes langenud. Enim on toidukorvi odavnemisse panustanud või, liha ja piima hinnad,“ ütles Coop Eesti ostudirektor Oliver Rist.

Toiduhinnad saavutasid Risti sõnul hinnatipu eelmise aasta juulis, kui pere nädalane ostukorv maksis üle 86 euro.

Coop arvutab oma keti pere ostukorvi hinda vastavalt Eesti Konjunktuuriinstituudi koostatud neljaliikmelise pere ostukorvi sisule ja kogustele. Valik hõlmab kõiki põhitooteid kartulist-kapsast piima, leiva, munade, lihatoodete ja magustoiduni. Võrdluses ei ole kasutatud iga kategooria kõige odavamat toodet, vaid toite, mida vastavas kategoorias ka päriselt kõige rohkem Coopi näitel inimesed poest ostavad. Hinnavõrdlus viidi läbi veebruari alguses kõikides suuremates jaekettides. 

Coop on Eesti suurim ja vanim toidu- ja esmatarbekaupade kett, mis koosneb 18 kohalikust tarbijaühistust. Coopile kuulub 320 kauplust ehk ehk ligi pooled Eesti toidupoed. 2022. aastal oli Coopi kaupluste netokäive kokku 806 miljoni euro, millega on 23,6 protsendiga turuliider. Coopis töötab üle 6000 inimese ning organisatsioon on tunnistatud viis aastat järjest parimaks tööandjaks kaubanduse valdkonnas.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD