Menu

.      

Keskkonnaamet saadab Ukrainasse 19 sõidukit

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Ukrainasse saadetud autod: Foto Tarmo Tehva

Keskkonnaamet saadab täna, 8. märtsil humanitaarabina Ukraina päästeteenistusele 19 sõidukit. Eesti Välisministeeriumi abil Ukrainasse jõudvate masinate turuväärtus on 185 000 eurot.

Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra ütles, et Ukraina abistamine peab jätkuma. „Sõja ajal on Keskkonnaamet Ukrainat toetanud kolmel korral, kokku ligikaudu 383 000 euro eest. Tänasega kokku oleme saatnud Ukrainasse 34 nelikveolist masinat, lisaks mootorsaane, järelhaagiseid ning erinevaid töö- ja isikukaitsevahendeid. Keskkonnaamet on võtnud eesmärgiks kindlasti toetamist jätkata,“ rääkis Vakra.

Välisminister Margus Tsahkna lisas, et Ukraina toetamine on jätkuvalt meie peamine prioriteet ning peame toetama ukrainlasi seni, kuni sõda on võidetud. „Humanitaarabi on ukrainlastele eluliselt vajalik ning nende autodega tagame Ukraina päästeteenistusele parema päästevõimekuse. Eesti avalik sektor on sõja algusest andnud Ukrainale humanitaarabi 6,8 miljoni euro ulatuses, seda nii rahaliste annetustena rahvusvahelistele humanitaarabiorganisatsioonidele kui ka igakülgse esemelise abina – oleme Ukrainasse saatnud päästevarustust, meditsiiniseadmeid, energiaseadmeid, varustust humanitaardemineerimiseks, busse ning sõidukeid ja palju muud. Oleme valmis abi Ukrainasse saatma niikaua, kuni Ukrainas selleks vajadus püsib,“ lausus Tsahkna.

Abipaketina saadeti täna Ukraina poole teele üheksa 2011. aastal soetatud Jeep Wrangler maasturit, neli 2011. aastal soetatud Ford Transit 4x4 kaubikut, viis 2013. aastal soetatud Mercedes-Benz 4x4 kaubikut ja üks 2008. aastal soetatud Toyota RAV4 maastur. Keskkonnaameti peadirektor Rainer Vakra täpsustas, et kõnealused 19 autot sai koostöös Välisministeeriumiga Ukrainasse saata, kuna Keskkonnaamet leidis sel aastal võimaluse ressurssi kokku hoida ja autoparki vähendada.

2023. aastal saatis Keskkonnaamet Ukrainasse humanitaarabi ligikaudu 76 000 euro väärtuses 2022. aastal saadetud abi maksumus oli ligikaudu 122 000 eurot.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD