Menu

.      

Kallas ärgitas Euroopa valitsusi kaitsevalmiduse nimel enam pingutama

  • Kirjutas BNS

Kallas ärgitas Euroopa valitsusi kaitsevalmiduse nimel enam pingutama FOTO: Aigar Nagel

Peaminister Kaja Kallas ärgitas kolmapäeval Brüsselis Euroopa Liidu kaitse- ja julgeoleku tööstuse liidu konverentsil peetud kõnes Euroopa valitsusi ja kaitsetööstuse esindajaid kaitsevalmiduse tõstmise nimel rohkem pingutama.

“Me peame meeles pidama, et meil on palju, mida kaitsta, ning väga tõeline oht,” rõhutas peaminister. “Euroopa seisab silmitsi kriitilise hetkega, mis kujundab meie julgeolekut ja tulevikku aastakümneteks.”

Kallas meenutas, et Venemaa sõjatööstus on tänaseks mobiliseeritud sellisele tasemele, kus toodetakse igas valdkonnas Euro-Atlandi riikidest tunduvalt rohkem varustust ja laskemoona. ”Venemaa on ühel hetkel valmis järgmiseks sõjaks. Kõik, mida nad otsivad, on võimalus – me ei tohi seda neile anda.” 

Et Venemaa agressioonile lõpp teha, tuleb peaministri sõnul kõigepealt tagada käimasolevas sõjas Ukraina võit ja Venemaa lüüasaamine. Selleks vajab Ukraina aga hädasti laskemoona ja täiendavat õhukaitset, selgitas peaminister. Samas avaldas Kallas ka heameelt, et mitmed riigid on asunud toetama Eesti algatust toetada Ukrainat iga-aastaselt sõjalise abiga vähemalt 0,25 protsenti SKP väärtuses.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD