Menu

.      

Tamula–Vagula kanal: mutta maetud miljonid

Vaiko TiganeHiljuti võis meediast lugeda, et New Yorgis valati Hudsoni jõe alla 250meetrine betoonist tunnel, mis läks maksma 185 miljonit dollarit ja mis võib-olla (kui tulevikus sinna raudteed ei ehitata) ei vii kunagi kuhugi. Ka väikesel Võrul on selles valdkonnas suurlinnaga võistlemises omad trumbid – objekti maksumus oli küll vaid 2,5 miljonit eurot, kuid selle eest on see viis korda pikem ja tõenäoliselt ei viigi kunagi mitte kuhugi. Jutt on Tamula ja Vagula vahel mutta kaevatud miljonitest. Kuna äpardunud suurprojekti osas valitseb vaikus, heitkem põgus pilk ajaloole!

Ülevaade meediakajastustest

Vagula tamm. Foto: ERAKOGU

2009. aasta 1. oktoobril teatab BNS: „Võru linnavõimul on plaanis käivitada järgmise aasta jaanuaris Tamula ja Vagula järve vahelise kanali kaevamistööd, milleks on keskkonnainvesteeringute keskus eraldanud 4,6 miljonit krooni. /…/ Tööd hakkavad toimuma muinsuskaitse järelevalve all, sest Tamula kaldal asub kiviaegne asulakoht.”

2010. aasta 20. märtsil edastab Võrumaa Teataja linnavalitsuse infot: „Kuigi Tamula ja Vagula järve ühendava 1,6 km pikkuse kanali rajamine oli planeeritud lõppevasse talve, lükkuvad tööd projekti keerukuse tõttu edasi. /…/ Eeltöö nõuab väga põhjalikke lähteandmeid.”

20 PÄEVA ENIMLOETUD