Menu

.      

Loomade varjupaik pelgab kassiuputust

Kui teised kassid ja koerad leiavad peagi kodu, siis Rex on varjupaiga maskott ja pidev sealne elanik.  Foto: VÕRU KODUTUTE LOOMADE VARJUPAIKKASSID-KOERAD • Võru kodutute loomade varjupaiga juhataja Merike Torm ütleb, et hetkel on neil Lühikesel tänaval hingetõmbepaus: varjupaigas on kuus koera ja 60 kassi ning need arvud on hullemate aegadega võrreldes madalad.

„Kasse on tavaliselt 100 ringis ootel. Nii vähe loomi pole ammu olnudki. Aga nende arvukus hakkab kohe-kohe tõusma, sest emased kassid hakkavad nüüd poegima, teateid kasside leidmisest on juba olnud ning esimesed tiined ja poegivad kassimammad ning ka kassipojad on juba varjupaika toimetatud,” märkis Torm.

Hooligem kassidest!

Võru kodutute loomade varjupaiga juhataja sõnul hüljatakse kasse rohkem kui koeri. „Kasside elu pole inimeste arvates krossigi väärt,” nentis Torm mõrult. Neid jäetakse sõna otseses mõttes suvalisse kohta surema. Torm ei toeta vastsündinud kassipoegade „merekooli saatmist”, nagu rahvakeeli nende uputamist nimetatakse ja mis on tegelikult ka keelatud. Ta soovitab pigem tegeleda ise aktiivselt loomalastele uue kodu otsimisega – läbi interneti, ajalehtede, raadio, samuti kuulutuste kaudu. Kui seda teha ei taheta või ei suudeta, siis on pigem õige loomade humaanne eutaneerimine veterinaari poolt, kui et abitud hingekesed piinlema ja saatuse hooleks jätta. See kehtib ka parandamatult haigete loomade kohta.{jcomments lock}

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD