Menu

.      

Kunstikooli kaunid tööd ootavad kõiki kunstielamusele

Näituse pidulik avamine linnagaleriis. Foto: AIGAR NAGEL

NÄITUS • Teisipäeval avati linnagaleriis Võru kunstikooli aastanäitus, kuhu on koondunud eelõppe neljanda-viienda grupi, põhiõppe esimese kuni viienda kursuse, täiendõppe- ja huviõppegruppide õpilaste tööd. Linnagalerii esimesel korrusel on aga üleval kunstikooli põhiõppe 11. lennu lõpetajate tööd.

Reedel toimus ka lõputööde kaitsmine. Põhiõppe lõpetajateks on tänavu seitse tublit noort: Aljona Karpuhhin, Mona Vahtra, Kirke Saarnits, Alisija Vasserman, Eliise Kõiv, Grete Schmeiman ja Keiu Grossberg. Lõputöödeks valitud teemad on noortepärased, mõtlemapanevad, ajendatud nii loodusest, maailmavalust läbi noore inimese silmade, rõõmudest ja muredest, emotsioonidest kui ka fantaasiast. Aljona töö pajatab inimese ja looduse vahelistest seostest, Mona kujutab tasakaaluotsinguid, Kirke on võtnud teemaks noore inimese maailmapildi kujunemise ning juurte mõju sellesse, Alisija jutustab läbi emotsioonide ja värvide oma suhtumisest kunsti, Eliise töö on üheaegselt nii praktiline kui ka loominguline, Grete fantaseerib unenägude maailmas ning Keiu tööd räägivad igavesest võitlusest oma identiteedi pärast. Ka tehnikate valik on kirju: graafika, akrüül, klaas, digiprint ja palju muud. Vaprad neiud on oma töösid kuus kuud ette valmistanud ja näitavad nüüd, mida on viie kunstikoolis käidud aasta jooksul õppinud.

Galerii kolmandas saalis saab näha täiskasvanute kunstiõppe grupi näitust. Seal on üles sätitud pühapäevakunstnike tööd, kes käivad kunstikoolis hobi korras ja igapäevaelus tegelevad hoopis teiste erialadega.

Seega saab ühes kohas näha korraga suisa kolme kunstikooli näitust.

Direktor Liia Leppiku sõnul on sel aastal aastanäituse kujundus muutunud ja eelistatud on iga lapse iga töö eraldi väljatoomist. Koolil on hea meel, et näitustele leidsid aega tulla ka linnavõimud eesotsas volikogu esimehe Anneli Oti ja linnapea Anti Allasega. „Väga tore, et meie kutsele näitusi külastada reageeriti. See näitab, et linn hoolib ja tähtsustab oma linna laste tegemisi ka huvikoolis,” on Liial hea meel.

Näitused jäävad avatuks kuni 27. juunini.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD