Menu

.      

Vastulause Võrumaa Teataja 14. juuni artiklile „Pokumaa lõpetab ja Lottemaa alustab”

On väga kurb, et Pokumaa sõbrad peavad maakonnalehest lugema armastatud teemapargi väidetavatest hädadest – nemad ju ei tea, et Võrumaa Teataja ei ole oma väidete kinnituseks ei Pokumaad külastanud ega isegi mitte meile helistanud. Vaatamata ajalehe kurja kraaksuvale pealkirjale ei kavatse Pokumaa ei laiali minna ega ära kolida.

Mullu külastas Pokumaad 6800 inimest, projektide toel valmisid uued laudteed ning infotahvlid, Hauka talukohas on põnev õuesõppe- ja mängurada. Kõigi Eesti lasteaedade lõpurühmad said endale uhiuue „Pokuaabitsa tööraamatute” komplekti.

Praegu valmistume suveetenduseks ning koostöös Viljandi kultuuriakadeemia ja puutöömeistritega algab juuli lõpul hobutöönädal. Padasoomäe talus saab süüa kohalikku toitu, siin toimetatakse koduloomadega ja tehakse muid talutöid. Külastajaid ootame suvekuudel teisipäevast pühapäevani.

Tõsi on see, et ükskõik kellel on praegu väga keeruline saavutada Pokumaa algusaastate külastatavust – 25 000 inimest.
Vähemalt minu teada ei ole see õnnestunud mitte ühelgi Võrumaa turismiasutusel. Ent Võrumaa inimesed, vallad ja meedia saavad ju ise oma tegijaid tunnustada ning hoida! Pokumaa pisikese kollektiivi seas ei ole ühtegi inimest, kes ei tee oma tööd armastusega. Nõu ja jõuga on abiks ka endised pokumaalased. Seegi annab jõudu ja väge.

Muide – Andrus Ansipi väljend riigiraha lennukist külvamise kohta, mida Võrumaa Teataja Pokumaaga seostas, käis tegelikult lastetoetuste kohta. Kui järele mõelda, ei olegi need nii erinevad teemad. Pokumaa eesmärk on pakkuda lastele emotsioone ja avastamisrõõmu ehedate asjade maailmast, mis tänapäeva kiirustavates eludes ei olegi enam nii iseenesestmõistetavad.

Airi Hallik-Konnula,
SA Pokumaa tegevjuht

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD