Menu

.      

Linnatänavatelt saab osta igat sorti värsket toidukraami

  • Kirjutas Kadri Nagel

FOTO: Aigar Nagel

Tänavakaubandus kogub järjest rohkem populaarsust. Inimesed soovivad leida alternatiive välismaisele poekaubale ning pakkuda oma kõhule midagi kodumaist ja värsket. Uurisime, mida headparemat leiab Võru linna tänavatelt.

Olenemata vihmast ja napivõitu soojakraadidest on iga päev turuesisel parkimisplatsil kohal kauplejad, kelle käest saab osta kartulit ja maasikaid. Kartuli kilohind jääb kahe euro piirimaile ning soetada saab nii pestud kui ka otse maamullast võetud kartulit.

Mitmes kohas linnas on näha pisikesi putkasid kirjaga „Maasikas”, kus leidub maasikaid ning veel hernest, mustikaid ja mureleid. Tõsi, kõik pole eestimaine toodang. Näiteks Hispaania mureli kilo eest küsitakse viis eurot. Väikeseid kioskeid leiab nii Rimi kui ka Kesklinna Konsumi eest ning ka Jüri tänavalt.

Kesklinnas saab värsket talukaupa osta näiteks Tasuja talu käest. FOTO: Aigar Nagel

Vabaduse platsi juures on samuti võimalik osta toidukraami: nii kartulit, hernest, maasikat, vaarikat, murelit kui ka kurki ja mett.

Polikliiniku juurest üle tee leiab lätlastest kauplejad, kelle valik on samuti suur: suvikõrvits, redis, porgand, kurk (hapendatult ja värskelt), kartul. Miinuseks see, et kui soovid teada natuke rohkem kui lihtsalt hinda, siis jääb takistuseks keelebarjäär, sest suhelda saab ainult vene või läti keeles.

Uurides müüjatelt, et miks ei minda oma kaubaga vast avatud keskväljakule, siis saab vastuseks, et päris täpselt ei teata, kuidas või mida selleks tegema peab, et keskväljakul kaubelda saaks. Leitakse ka, et kauba väljapanek on ebamugav, sest pole kohta, kus hoiustada ning puuduvad ka varjualused. Samuti leiti, et võib ju minna, aga puudub kindlustunne, et keegi sinna üldse ostma tuleks, sest praegused kohad on juba nii-öelda sisse töötatud. Tundub, et on vaja ühte julget, kes lihtsalt otsa lahti teeks, sest asi on lihtne. Linna poolt palju piiranguid ei ole ja antakse parim, et väljak saaks varustatud päevavarjude ja muu vajaliku inventariga. Küsimuste korral võib ühendust võtta telefoninumbril 5304 0012, kus vastab arendusspetsialist Kait Kabun. Kordamegi siinkohal üle, et keskväljakule võib kauplema minna igaüks, kuid reegliks on, et kaubelda võib ainult selleks ette nähtud laudadel, seejuures üks kaubelda soovija võib kuue meetri pikkusest müügiletist hõivata kuni poole. Keskväljak on ühtlasi linna esindusväljak, mistõttu müügialale on oodatud üksnes kohalikku või eestimaist päritolu aia- ja metsasaadustega, värske talukraamiga, käsitööesemete ning lilledega kauplejad.

20 PÄEVA ENIMLOETUD