Menu

.      

Neljapäeval avati 25. korda Võru pärimustantsu festival

  • Kirjutas Heleri Lakur

Võru pärimustantsu festivali avarongkäik tõmbas pilke nii värvikireva riietuse kui ka lõbusate tantsuetteastetega. Foto: AIGAR NAGEL

Võru pärimustantsu festival algas neljapäeva õhtul traditsioonilise rongkäiguga, mis lõppes avakontserdiga Võru Kandle aias. Pärimustantse tutvustavale tantsufestivalile on sel korral kokku tulnud ligi 200 esinejat üle maailma ja mitusada tantsijat Eestist.

Esinejad Lõuna-Ameerikast Siberini

18.–21. juulini toimuval pärimustantsufestivalil kohtuvad erinevad traditsioonid ja tantsud. „Killuke maailma tantsukultuurist tuleb meile koju kätte ja Võrust saab jälle tantsupealinn,” iseloomustas Eesti ainukest rahvusvahelist iga-aastast rahvatantsufestivali selle üks juhte Tiia Must. Esinejaid on sel korral kuuest maailma paigast. Näiteks tantsu- ja folklooriansambel Ihna Saksamaalt, ansambel Les Bons Diables Kanadast, laulu- ja tantsuansambel Nowa Huta Poolast, folkloorirühm Murseskem Mari Eli vabariigist, folkloorigrupp Rosstan ja Pskovskie Kruzheva Venemaalt ja veel teisedki välisrühmad.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD