Menu

.      

Võru vanas naftabaasis algasid keskkonnauuringud

  • Kirjutas Sten Sang

Võru naftabaasi pikaaegne peainsener Jaan Haga on valmis linna oma meenutustega aitama, et puhastada territoorium võimalikest ohtudest. Foto: AIGAR NAGEL

Esmaspäeval algasid Võru vana naftabaasi võimaliku reostuse uuringud. Võru linnavolikogu võttis märtsi keskel ühel häälel vastu heade kavatsuste leppe, mis võimaldab kaitseväel Taara sõjaväelinnakut laiendada vana naftabaasi alale ning tagada Taara linnaosa elanike rahulolu.

Võru linna avalike suhete spetsialist Marianne Mett andis teada, et hanke võitja AS Kobras teeb võimaliku reostuse uuringu ja koostab selle likvideerimise tegevuskava. Tähtajaks on käesoleva aasta 16. september ja selle kogumaksumuseks on 28 035,60 eurot, millest pool kannab linn ja pool riigi kaitseinvesteeringute keskus, mõlemad panustavad 14 017,80 euroga.

Müdistamine linnarahva rahupaigas

Ärevust Taara sõjaväelinnaku elamumaale laienemise teemal selgitas Mett järgnevalt: „Taara linnaku elanikud olid arvestanud üldplaneeringule toetudes, et kaitseväe rajatised ei nihku Kuperjanovi ja praeguse elamurajooni vahelisele alale.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD