Menu

.      

Krapsakal gurmeekokal on sirge siht silme ees – võruka kõhtu peavad jõudma parimad palad!

  • Kirjutas Sten Sang

Tööjuubilar Nele Pavlova peab ka võõrast inimest täitsa omaks ning kinnitab, et halvad tema juurde ei satugi – tulevad ainult head! Fotod: AIGAR NAGEL

Suussulavaid kulinaaria- ja gurmeeampse vaaritava Nele Pavlova sügis toob ridamisi suuri juubeleid. Sel reedel täitus julgel retseptidega katsetajal pool sajandit tööstaaži ning septembri esimesel päeval tähistab Nele Kulinaaria oma veerandsajandat sünnipäeva. Nagu sellest toredusest veel ei piisaks – sel esmaspäeval täitus tunnustatud kokal ja tema kaasal Viktoril 47 abieluaastat.

Veemulin võtab väsimuse

Tolsamal esmaspäeval valin mobiilis Nele numbri. Kõnele vastab krapsakas naishääl. Nagu naksti saame klappima intervjuu aja ning kõne lõppu kostub teiselt poolt ergas „Tsau!”. Kohmaka eestlasena ühman midagi „näge-tsau”-laadset vastu ja jään ärevusega kohtumise ootele. Kokkulepitud ajast isegi pool tundi varem on Võru köögivõlur end ülikoolilinna südalinnas valmis sättinud. Juhtumisi kohtume tema isikliku lõõgastusmeka VSpa ukse ees – Nele avaldab juba tänaval, et just seal käib ta ihule ja vaimule turgutust nõutamas. Egas midagi, valimegi usutluseks tollesama spaa kohviku. Nele eeldab, et mu kõht on kindlasti tühi, ning pakub varmalt võimalust mulle praad välja teha. Viitan värskelt alustatud dieedile, mistõttu piirdume virgutava rohelise tee ning kohviga, mille lonksamise saatel rändame järgneva tunni jooksul ajas viiskümmend aastaringi tagasi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD