Menu

.      

Pulmaisa kogemus: Võrumaa pulmas on alati üks tore vanaonu maailma asjadest jutustamas

  • Kirjutas Sten Sang

Priit ja Gille Jaeger on seitse aastat ühiselt pidusid ja pulmi läbi viinud. Tegelike peomeeleolu loojatena näevad nad pulmakülalisi endid. Foto: LAURA TOOMESOO

Tuntud pulmaisa Priit Jaeger alustas oma erilise ametiga 26 aastat tagasi ja tema esimene pruutpaar tähistas äsja hõbepulmi. Seitse aastat tagasi võttis ta kampa abikaasa Gille, kellega nüüd ühisel nõul ja jõul pulmade ning pidude maailmas laineid lüüakse.

Erilised mälestused Võrust

Pärnus elav Priit on ka Võrumaa pulmadesse sattunud. „Eesti on just paraja suurusega ja samal nädalalõpul on võimalik ka erinevates maakondades pulmapidusid läbi viia. Käin koos abikaasa Gillega tihti Lõuna-Eesti kandis ja meie viimase aja lemmikpeokoht on Setomaa Turismitalu.” Tema sõnul on ka Sangaste loss väga kaunis koht sedasorti stiili austajatele ning sageli toimuvad peod koduaedadeski. Kord sattusid Jaegerid üht väga meeldejäävat pidu läbi viima päris Võru külje all Juba küla kiigeplatsil. Sealne pidu oli Priidu ja Gille jaoks ehe näide sellest, kuidas perekonda kaasates saab luua ühise kauni mälestuse. Pulmaisa leiab, et Võrumaa pulmad teevad eriliseks võrukad ise. Ikka on mõni tore vanaonu või äiapapa, kes räägib võru keeles ilmaelust ja sellest, kuidas asjad peaksid olema. Tema hinnangul on Võru inimesed avatud ja abivalmis.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD