Menu

.      

Koolidirektor augustikuust: Pihlakamarjad seostuvad paljudel maal elavatel lastel kooli algusega

  • Kirjutas Sten Sang

 Orava kooli direktori Ele Raha sõnul tähendavad punaseks värvunud pihlakad, et lastel ja õpetajatel saabub peagi aeg koolitee jalge alla võtta. Foto: MARIANNE RAHA

Orava kooli direktoril Ele Rahal on Võrumaa kolmes koolis töötatud aastaid kogunenud juba 27, neist viimased 15 on ta ametis olnud koolijuhina.

Ta toonitab, et punetavate pihlamarjade saatel saabuv sügis on haridusega seotud inimesele enamasti tähenduslik, ja et käesolev aasta tuleb nende peres väga eriline. „Minu poeg Arlet alustab Tartu Ülikooli vilistlasena pedagoogitööd Tartu Kesklinna Koolis kehalise kasvatuse õpetajana,” tunneb ta uhkust, et õpetajaamet nooremas põlvkonnas edasi elab.

Kohalikke teadmistehuvilisi jagub

Orava Kooli jaoks, mis on Hanikase kooli õigusjärglane, algab 147. kooliaasta. Sellel sügisel alustavad kooliteed kaks esimese klassi õpilast. Nad hakkavad õppima liitklassis koos 3. klassiga, kus neid on ees ootamas 6 koolikaaslast ning klassijuhataja Marje Ilves, kellel algab selles koolis õpetajana juba 33. koolisügis.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD