Menu

.      

Endine volikogu esimees näeb Võru eduvõtmena suurettevõtte rajamist

  • Kirjutas Heleri Lakur

Tõnu Antoni sõnul on Võru suuremate tehaste olemasolu andnud linna arengule kõige suurema panuse. Foto: AIGAR NAGEL

Võru linnal täitub 21. augustil 235 aastat. Ligi kolmandiku sellest ajast on Võrumaal mööda saatnud Haanjas sündinud Tõnu Anton (77), kes on enam kui 20 aastat kaasa rääkinud ka linnaelu puudutavates küsimustes.

Ta alustas tööd taasiseseisvunud Eesti Vabariigi Võru linnavolikogus 1993. aastal ning on osalenud paljude linnale oluliste otsuste langetamises. Millega tegeleb enam kui kuus aastat aktiivsest poliitikast eemal olnud elukogenud mees praegu ja mida ta arvab praegustest Võru linna tegemistest, uurisime toimetusega sel suvel.

77 pole naljaasi

Meie kohtumine Tõnu Antoniga toimub Võru südalinnas – see tundub kõige sobivam koht, kus arutada ja vestelda linna puudutavatel teemadel mehega, kes on näinud kirevaid aegu, alates Eesti iseseisvumise algusaastatest kuni tänapäevani. Antoni jaoks on Võru alati olnud eriline koht ja jääb selleks, kuid samas tunnistab ta, et see pole muud kui provints. Fakti, et Võru linn on lühikest aega olnud ka Eesti pealinnaks, kinnitab ka tema, kuid nendib, et siinne elu toimib siiski teistmoodi kui pealinnas, aga just seda mees siinkandis elamise juures naudibki

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

20 PÄEVA ENIMLOETUD