Menu

.      

Eestimaa sakslase silmade läbi: Frowini lugu

  • Kirjutas Heleri Lakur

Noore sakslasest turisti jaoks mõjus mitmenädalane rännak mööda Eestimaad hästi, õppides tundma siinseid inimesi ja maad. Foto: AIGAR NAGEL

Küllap tundub paljudele veider, et kohates mõnda võõramaalast, hakkad tema käest uurima, kui kaugelt ja miks ta siia Eestimaale on rännanud. Aga miks ka mitte, toetab nii mõnigi uudishimulik lehelugeja minu tagasihoidlikku eesmärki. Üks küsimus võib viia teiseni, kuni lõpuks tead pooletunnise vestluse käigus võõra inimese elust rohkem kui naabritädi Maalist.

Nii juhtus ka toimetuse reporteriga, kes parasjagu Vastseliina-Värska maantee äärses külakeses reportaaži tegi ja kellele astus juurde inseneriks õppinud Frowin Merz Saksamaalt – nii see üsna põgus ja juhuslik intervjuu sündis.

Saame tuttavaks

Ei kirjutata just palju meie riiki külastavatest välismaalastest – miks nad siia tulevad? mida nad meist, eestlastest, arvavad? Ehk on kellelgi olnud rohkem võimalusi, et lugeda Eestisse rännanute muljeid mõnest blogist või reisiraamatust, aga seda juhtub siiski harva. Käesolev intervjuu tundub olevat just see õige võimalus, et tuua lehelugejateni mõned mõtted meist ja meie maast mitte-eestlase pilgu läbi.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD