Menu

.      

Võru pere: Läksime vaatama, milline elu Soomes tegelikult on ja kas see meile sobiks

  • Kirjutas Sten Sang

Eerik ja Egle Paas alustavad septembrist koos laste Everoni ja Eloiisega Võrus värske hooga kodumaist elu. Foto: AILI ALBER

Võru saab peagi ühe noore pere võrra rikkamaks – kodukohta on tagasi kolimas Eerik ja Egle Paas, kes vahepeal paar aastat Soomes elamist proovisid. Praegu otsivadki noored Võru linna esialgu üürikodu, kuid plaanis on peagi ka päris oma kodu soetada. Peres sirguvad 4aastane mürakaru Everon ja peagi kaheseks saav tüdrukutirts Eloiise.

Vahva sirgumine Võrumaal

Egle (25) lapsepõlv möödus Kangsti külas, pere kolis maalt Võrru, kui tüdruk oli 11aastane. „Minu lapsepõlv oli täis rõõmu ja naerukilkeid. Meil olid Kangstis naabrilapsed, kellega praktiliselt 24/7 ninapidi koos olime ja päevad läbi õues mängisime. Mõtlesime tihti ise mänge välja, mida tänaselgi päeval vahel naerdes meenutame,” kirjeldab noor pereema. Ta tõdeb, et tol ajal hing kuhugi mujale, suuremasse linna väga ei ihanudki. Maal elades unistas ta oma toast ja teadis, et linna kolides selle ka saab. Pärast suure unistuse täitumist oli süda rahul. Ta lisab, et maaelu ja linnaelu olid väga erinevad, aga lapsena ta üht teisele eelistada ei osanud ega soovinud.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD