Menu

.      

Karm reaalsus: äpitaksod lörtsivad Lõuna-Eestis tavataksojuhtide turgu

  • Kirjutas Heleri Lakur

Paul Peri ja Mait Kipper tunnevad taksojuhtide igapäeva elu ja valu läbi ja lõhki, sest on töötanud taksojuhina kümneid aastaid ning peavad praegust olukorda taksonduses üheks raskemaks. Foto: AIGAR NAGEL

PABERLEHT Taksojuhtide elu on tänapäeval muutunud nii karmiks, et paljud elukogenud juhid naudivad taksosõite vaid ajaviite ja isikliku töörõõmu pärast, suurt teenistust sealt enam ei oodata.

Sõiduteenuse jagajad ehk kokkuleppevedajad, kes iga päev kasutavad oma teenuse osutamiseks spetsiaalset veebipõhist platvormi, söövad end järjest rohkem tavataksojuhtide turule, kuid tingimused on taksoteenuse pakkujatele sootuks erinevad.

Tavataksojuhtide kaks korda karmimad tingimused

OÜ Lõuna-Eesti Taksod esindaja ja taksojuht Toomas Hendrikson on nördinud ja vastab toimetuse küsimusele praeguse olukorra kohta taksoturul. „Olen väga pahane tänase riikliku korralduse peale, sest sõiduteenuse jagajad on taksojuhtidele paras peavalu. See sööb meie leiva laualt,” on Hendrikson konkreetne. Viimastel aastatel on korduvalt räägitud sellest, kuidas ühildada äpitaksodele-sõidujagajatele ja tavataksojuhtidele esitatavaid nõudeid, kuid ühisele arusaamisele pole jõutud siiani.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD