Menu

.      

Värviliste köögiviljade revolutsioon: Ilumäe talus kasvatatakse ligi 70 sorti

  • Kirjutas Heleri Lakur

Müüjanna Keili Pindis ja talupoe omanik Jaana Trolla hoiavad käes üksikuid sorte enda kasvatatud köögiviljadest, mida saab osta Võrust Mäe tänava poest. Foto: AIGAR NAGEL

PABERLEHT > Juba üle kümne aasta on Võrumaal Ilumäe talus Navi külas kasvatatud köögivilju. Viimasel kolmel aastal on klassikaliste köögiviljade valikusse lisandunud kümneid värvilisi sorte, mille nime ja värvustki pole paljud kuulnud. Taluperemees Jaanus Trolla ja perenaine Jaana Trolla on ühisesse ettevõtmisesse pannud kogu oma hinge ning teevad tööd selle nimel, et kohalik toit jõuaks paljude kohalikeni.

Võeti uus suund

Tegelikult on Ilumäe talus aastakümneid tegeletud nii loomakasvatuse kui ka teraviljakasvatusega, kuid alates 2002. aastast isatalu üle võtnud Jaanus Trolla otsustas kasvatama hakata hoopis suuremas koguses köögivilju, sest see tundus põnev. Mees mäletab, et oli siis kõigest 13aastane, kui esimesed kapsad maha sai pandud ning meenutab uhkusega, et oli esimene peres, kes selle idee peale tuli.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD