Menu

.      

Luutsniku raamatukogu – ajalooga maja, töö läbi õnne- ja valupisarate

  • Kirjutas Liana Allas

Aili Valb ja raamatukogunõid Rosalie raamatukogu ja külaseltsi uute ruumide avamisel 2018. aastal. Kes raamatukogunõia maski taga peitub, sellest mõnes järgnevas loos. Foto: ERAKOGU

Võrumaa raamatukogudele tiir peale. Rõuge vald

Luutsniku raamatukogu vanuseks on 105 aastat, sellest ligi pool sajandit, alates 1956. aastast oli ametis Jaan Loog. 2004. aastal võttis teatepulga üle Aili Valb. Viie lapse emal ei ole ette näidata küll traditsioonilist aastakümnete pikkust raamatukoguhoidja staaži, „kõigest” 18 aastat, aga need aastad on olnud kõike muud kui kerged. On olnud töörõõmu ja õnnestumisi, on kirjutatud projekte, on olnud palju õppimist ja tunnustamist. On olnud muret ja valupisaraid. On olnud suhtumist, et mida sinna ääremaale ikka vaja on. On olnud imestamist, et ääremaa raamatukogus võib leida nii heas korras vanu raamatusarju ning lasteraamatuid. On käidud Ameerikast maja vaatamas kui kunagist lapsepõlvekodu.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD