Menu

.      

Võru maakonna vapimärgi pälvis Kaino Zilmer

  • Kirjutas BNS

Võru maakonna vapimärgi pälvis Kaino Zilmer FOTOD: Aigar Nagel

Võru maakonna vapimärgi pälvis Kaino Zilmer märkimisväärse panuse eest Võru maakonna turvalisemaks muutmisel ligi 30 aasta jooksul. 

Võru maakonna teenetemärk anti Kaja Solomile hingestatud panuse eest Võru maakonna tervishoiu ja erihoolekande teenuste süsteemi arendamisel ja juhtimisel. Lisaks said teenetemärgi Viktor Dremljuga pikaajalise ja tulemusliku töö eest mehhatroonika õppekavade väljaarendamisel ja valdkonna edendamisel ning Maarika Rosenberg pikaajalise ja tunnustust vääriva panuse eest kohaliku elu ja kultuurivaldkonna edendamisel. 

Võru maakonna vapimärgi pälvis Kaino Zilmer FOTOD: Aigar Nagel

Võrumaa Arenduskeskuse tänukirja pälvisid:

Aivar Halapuu - kauaaegse ja pühendunud töö eest informaatika ja matemaatika õpetajana;
Enn Noorkõiv - perekondlike väärtuste, traditsioonide hoidjana ja edasikandjana perekondlikus ettevõtluses;
Anti Ossis - tulemusliku ja silmapaistva töö eest Osula Põhikooli juhina ning panuse eest õpilastele sportlike tingimuste loomisel;
Evi Luts -  pikaajalise ja hinnatud töö eest perearstina Misso ja Ruusmäe piirkonnas;
Pille Lemats - pikaajalise ja hinnatud töö eest erakorralise meditsiiniõe ja brigaadijuhina Lõuna – Eesti Haiglas;
Ingrit Kala - märkimisväärse, innustunud panuse eest inimeste kaasamisel käsitöö-, spordi ja ettevõtlusvaldkonnas.

Võru maakonna vapimärgi, teenetemärgid ja tänukirjad andsid Kandles Eesti Vabariigi 105. aastapäeva pidulikul kontsert-aktusel üle SA Võrumaa Arenduskeskuse nõukogu esimees Anti Allas ja juhatuse liige Tiit Toots.

Võrumaa Arenduskeskuse  juhatuse liige Tiit Toots pani oma aastapäeva kõnes Võru maakonna elanikele südamele, et meie kultuuri hoidmine ja edasiandmine on meie kõigi asi ning meie kõigi vastutus. “Praegused hetked on minevikus tehtud otsused, mis kannavad tuleviku seemneid,” ütles Toots. Otsides lahendusi tänastele maakonda vaevavatele probleemidele on tema sõnul oluline leida kõigile sobiv kompromiss: “Et siis, kui lõpuks on lahendus olemas, ei ole kellelgi rusikas taskus ja saab edasi minna ühiselt piirkonna arengusse panustades.”

Arenduskeskuse nõukogu esimees Anti Allas pidas oma aastapäevakõne võro keeles, tuues samuti esile kompromisside vajalikkust eesootavatel keerulistel aegadel. Allas rõhutas, et siinset kogukonda hoiab elujõulisena tugev eneseteadlikus ja paiga vaim. 

Kontsert-aktus kandis nime „Kirjad koju“, mille lavastas Võru Kreutzwaldi kooli kirjanduse õpetaja ja näiteringi juhendaja Raili Leesalu. Lavastuses astusid üles Katariina tantsustuudio, VK Janika tantsustuudio, Seto pererühma tantsijad, Võru Kreutzaldi kooli poistekoor, Võru gümnaasiumi ja Parkspea keskkooli ühendatud segakoor, noormeeste ansambel Vikat, lõõtsamängija Kertu Hordo, muusik Eva Lotta – Vunder, näitleja Merle Jääger ning noored Kreutzwaldi kooli õpilased Marten Morris Klaus, Teele Pärnasalu ja Johannes Kaspar Kant. Visuaalid kujundas Rõugest pärit noor Helen Cornelia Kuklane.  

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD