Menu

.      

Valitsuse ebakindlus kandub linna üle

Kuigi juhtiva Reformierakonna sõnum enne viimaseid Riigikogu valimisi oli „Võid kindel olla”, ilmutab Eesti valitsus üha enam ebakindluse märke.


Üheks selgemaks ebakindluse märgiks on korteriühistutele välja lubatud toetuste lõppemine enne, kui aasta on jõudnud veel alata. Nagu selgub nädalavahetusel Tartus toimunud korteriühistute foorumil räägitust, jagub sel aastal ühistutele toetusi vaid möödunud aastal tehtud taotluste jaoks. Tänavuseks aastaks on sellega raha otsas ja uusi taotlusi ei rahuldata. Selline valitsuse käitumine on pehmelt öeldes häbematu. Õigus on korteriühistute liidu Võru kontaktisikul Margus Toomil, kes ütles, et toetusrahadega selline mängimine pole õige. „Vajame järjepidevat tegevust,” ütles ta, „ebakindlus riigi poolt tekitab ebakindlust ühistutes.”


Võru puhul on üheks riigipoolse ebakindluse tulemuseks korteriühistute suhtumine majade värvimise kampaaniasse. Kuigi Võru linna algatus on väga efektne ja on Facebooki kommentaare arvestades rahvale hästi peale läinud, pole ühistute liikmed sellisest algatusest sugugi vaimustuses. Üks jaheda suhtumise põhjustest on kindlasti asjaolu, et ühistud on oma muredega üksi jäetud. Ühistute liikmed on oma higi ja vaevaga, kõhu kõrvalt kogutud raha eest teinud investeeringuid majade soojustamisse, et kuidagiviisi tulla toime üha enam kerkivate elektri- ja küttehindadega. See on väga karm võitlus, kui arvestada, et suurema osa praeguste kortermajade ehitusel pole arvestatud sedavõrd kõrgete küttehindadega.


Küllalt tähenduslik on seegi, et Navitrolla pildist maja seinal pole huvitatud Võru ainsa KredExi toetusega soojustatud kortermaja elanikud. Nagu vahendas ühistu liikmete arvamusi ühistu juht Evi Lipmeister, on maja isegi ilus ja pole vaja seda ära rikkuda. Teine asi on linna üldine heakord, mis lonkab mitut jalga korraga. Ilmselt on õigus neil, kes ütlevad, et värvimisel pole mõtet, kui osal majadel seinad narmendavad ja tänavad on auklikud nagu Šveitsi juust.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD