Menu

.      

Talv polnud põllumehele kaugeltki ilus

foto: JOOSEP AADERKEVADKÜLV • Põllumehele oli talv igatpidi raske ja nüüd, kevadel on ka tulemused käes. Seda kinnitas ka Kurenurmes korraks Valtra peatanud tuntud ja kogenud põllumees Taavi Serv.


Meenutasin 16. mai Maalehes avaldatut, ja tõdesin, et lumi oli meil sellel talvel maas üle 140 päeva ehk 42 või rohkemgi päeva tavalisest kauem. Ent pärast lumeminekut hakkas muld kiiresti sulama ja kelts kadus alles kaks nädalat tavalisest hiljem.

 

Taavi Serv: „Kõik tuleks ümber külvata, sest talvekahjustused on nii suured. Praegu külvan talinisu kaeraga üle. Kahtlemata on see suur lisatöö, aga midagi pole teha.” Foto: JOOSEP AADERMinimaalne temperatuur langes sellel talvel Mandri-Eestis 17–21 miinuskraadini ja kõige madalam temperatuur oli ametlikult Jõgeval, kus 19. ja 20. jaanuaril oli vaid –28,7 kraadi. Eesti idaosas aga langes üksikutes kohtades õhutemperatuur isegi alla –30 kraadi. Märtsiski langes temperatuur 25–27 miinuskraadini, olles lume pinnal isegi paar kraadi madalam. Ent kui kevadkuul tabab niisugune temperatuurilangus, on see taliviljale ohtlik ja sai ohtlikuks ka tänavu.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD