Menu

.      

Vana inimene tahab inimväärset pensioni ja kasulik olla

Tarkade inimeste vestlusring pensionäride päevakeskuses. Vasakult: Maie Joakit, Ere Kungla, Tiiu Matsin ja Aare Lang.    Foto: IRJA TÄHISMAAVESTLUSRING • Läinud nädala ühes juhtkirjas sai õhku visatud mõte, et vanemaid inimesi puudutavaid küsimusi ei tohiks arutada nende osavõtuta, nii nagu neid polekski olemas. Seepärast võtsime härjal sarvist ning kogusime Võru pensionäride päevakeskuse juhataja Astrid Hurda abiga kokku esimesed julged pensionärid, kellelt küsisime, mida nad arvavad voodihaigete hooldamisest, ajakirjanik Andrei Hvostovi väljapakutud vanurite kommuunidest ja eutanaasiast.

Ei mingit kommuuni!


Teisipäeval, 21. mail pensionäride päevakeskuses nelja pensionäri ja 17 aastat eakate tantsuringi juhendanud Puiga lasteaia direktori Ere Kunglaga (44) vesteldes saab juba viie minutiga selgeks, et kommuuni kolimisest ei taha nad kuuldagi.

Ajakirjanik Hvostov pakkus välja, et vanurid võiks kolida spetsiaalsetesse kommuunidesse, et nad noortel jalus poleks. Hvostovi nägemuses võiks nad seal isekeskis elades üksteist aidata ja kui kellelgi eluisu otsa saab, siis on ka mürgisüsti tegija nii-öelda omast käest võtta.

„See on väga vale jutt!” ütleb 72aastane Malle Kangro, kes töötas enne pensionilejäämist jalatsivabrikus. „Meil kõigil on ju emad-isad olnud. Keegi ei kasvata oma lapsi armastuseta. Kui vanemad vanaks jäävad, on laste kord nende eest hoolitseda.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD