Menu

.      

Miks Võru linnas Kreutzwaldi tänava pärnad maha võeti?

Teisipäeval Võru linnas Kreutzwaldi tänaval maha võetud pärnad.

Võru linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Arved Breidaks: „Nagu linnarahvas on kindlasti märganud, siis Kreutzwaldi tänaval käib juba mõnda aega ehitustegevus.

Esimeses järjekorras tehakse ära maa-alused tööd – ehitatakse välja veevärk ja soojatorustik. Pärast nende tööde lõppu või osaliselt ka paralleelselt, sõltuvalt ehitaja võimalustest, rajatakse sademevee ärajuhtimissüsteem ja muidugi uued kõnniteed ning sõidutee uus katend, mida inimesed juba pikisilmi on oodanud. Nii saab Kreutzwaldi tänav sellel lõigul täiesti uue ilme. Mõistagi kuulub uue välisilme hulka ka uus haljastus: Kreutzwaldi tänavat hakkavad sellel lõigul kaunistama läänepärnad ja jaapani enelad. Šnitti on võetud Liiva tänava renoveeritud lõigult.

Kahtlemata on praeguste pärnade mahalõikamine kurb vaatepilt, ent teisiti ei ole tänava kvaliteetne rekonstrueerimine võimalik. Mõistlik on õmmelda nööbid pintsaku külge, mitte vastupidi. Linn on kompromiss tehiskeskkonna ja looduse vahel, kus tuleb leida tasakaal suure hulga inimeste soovide ja tõekspidamiste vahel. Iga lõpp on millegi algus ja ma võin kinnitada, et Kreutzwaldi tänava uus ilme ei valmista võrulastele pettumust.” PILDIGALERII

Nii hakkab välja nägema Kreutzwaldi tänava äärne kõnnitee. Repro: VÕRU LINNAVALITSUSVõru Kreutzwaldi tänav saab rahvusmustrilise kõnnitee

ILUS TEE ❯ Võru Kreutzwaldi tänava järvepoolne osa saab omale tänava uuendamise käigus rahvusmustrilise kõnnitee. Idee autor on Võru linnavalitsuse haljastuse ja linnakujunduse spetsialist Anne Vahtla. Rahvuslik muster on linnavalitsuse andmetel inspireeritud sellest, et tegemist on Kreutzwaldi nime kandva tänavaga.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD