Menu

.      

Alar Siku tehtud matkatee Aegviidult Ähijärveni saab augustiks valmis

Alar Sikk: „Matkamiseks ei pea olema tippvormis, aga matkamisega võib tippvormi jõuda.”    Foto: MAARJA ROONUUS TEE • Augustis plaanitakse avada teine kogu Eestit läbiv matkatee. See algab Aegviidult ja lookleb läbi Kesk-Eesti, jõudes lõpuks Karula rahvuspargis asuva Ähijärve äärde. Alpinist Alar Siku tehtud tee tuleb kokku 400-500 km pikkune, seega eelmisel suvel avatud Oandu–Ikla teest oluliselt pikem.

„Üritasin kõike haarata, leida võimalikult mitmekesise tee. 500 kilomeetri pikkusel rajal tüütab kümme päeva metsa ära, seega jääb tee peale ka jõgesid, järvesid, põlde ja väikelinnu,” ütleb Alar Sikk.
Alpinistile endale meeldib kõige rohkem Lõuna-Eesti. Ta põhjendab: „Siin on palju märgilise tähtsusega kohti.” Nii jäävad matkateele Suur Munamägi, suhtelise kõrguse poolest kõige kõrgem Vällamägi, Eesti kõige kõrgemal asuv järv Tuuljärv ja sügavaim järv Rõuge Suurjärv. Siiski on Alar Siku sõnul ilusaid kohti igal pool. „Kesk-Eestis on palju põlluvahelist teed, sest igal pool ei saa metsast läbi. Aga inimesed on erinevad, mõnele just meeldibki lainetavat viljapõldu vaadata,” ütleb ta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD