Menu

.      

Milline inimene on linnapeakandidaat?

Me kõik teame, milline on poliitiku jutt. Oleme seda sadu kordi kuulnud. Üks räägib, mis ta kõik (riigi ja rahva rahadega loomulikult) teha tahab, teine üritab seda kõigest väest maha teha, ise midagi asemele pakkumata. Öeldakse, et tühi kõht ei seisa püsti. Sama võib öelda ka poliitiku jutu kohta.


Samas teame me väga vähe selle kohta, millised inimesed on kas või meie oma Võrumaa poliitikud. Me ei tea, kus nad elavad, kuidas on nad kujundanud oma kodu – kas luksust taga ajades või seal lihtsaid, armsaid, oma kätega tehtud asju kokku klapitades. Me ei tea, mida nad oma aias kasvatavad, kust nad piima-leiba ostavad, kus käivad jalutamas. Me ei tea ka, kes teeb nende peres süüa, kes koristab jmt.


Arvasimegi siin toimetuses, et pakume teile, head lugejad, seekord enne valimisi vähem poliitikute juttu ning rohkem kirjeldusi ja fotosid nende igapäevasest elust. Saate teada, kuidas nad elavad ning mida arvavad mitte poliitikast, vaid elust ja inimestest. Mida nad oma naabrite ja koduümbruse juures oluliseks peavad ning mida neile kodus teha meeldib.


Alustame Võru linnapeakandidaatidest. Tänases lehes saab sõna Jüri Kaver, ametisolev linnapea. Seejärel tulevad teised linnapeakandidaadid ja miks mitte ka teised kohalikel omavalitsuse valimistel kandideerijad. Kui on julgeid vallajuhiks kandideerijaid, siis palun andke meile endast teada – tuleme ka teile külla. Vaba lehepind on teie kasutada kuni septembri keskpaigani.


Võib ju hurjutada, et miks neid linna- ja vallasaksu ikka eksponeerida, näitavad seal oma asju, kui rahval pole söögiraha. Aga samas annab vaade poliitiku koju temast hulga olulist informatsiooni: mida peab see mees või naine elus tähtsaks, millistele väärtustele tuginedes on ta kujundanud oma elu? Mis peamine – kas tal on oma kodus hea olla? Sest sedasi, kuidas ta on kujundanud oma kodu, kavatseb ta ilmselt kujundada ka oma koduümbruse ja sealt edasi – linna või valla. Igaüks saab sellest enne nime valimiskasti poetamist omad järeldused teha.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD