Menu

.      

Rõuge pritsimeeste „Kärajatel” oli väljas päästetehnika ja sai voolikust vett lasta

Pildil on voolikust tulev veejuga. Foto: Võrumaa TeatajaPRITSIMEESTE PIDU • Laupäeval Rõuge pargis toimunud priitahtlike pritsimeeste „Kärajatel” sai kuulata puhkpilliorkestri muusikat, osaleda heategevusloteriis, vaadata päästetehnikat ja proovida voolikust vee laskmist.


„Kärajad” algasid traditsioonilise rongkäiguga, seekord Ala-Rõugest parki. Vaatamata vihmasele ilmale oli kohal palju huvilisi, sealhulgas lapsi, kes ei lasknud end vihmast segada. Vee laskmiseks voolikust tuli kõigepealt kõvasti pumbata. Foto: Võrumaa TeatajaVee laskmine voolikust polnud niisama lihtne: selleks tuli leida kaks inimest, kes käsitsi vett pumpaksid. Pump ja voolik tekitasid „Kärajatel” kõige rohkem elevust ning see meeldis nii lastele kui ka täiskasvanutele.


Rõuge valla arendusnõunik Jaanus Mark (vasakul) heategevuslikku loteriid vahendamas.      Foto: Võrumaa TeatajaLisaks sai vaadata nii Rõuge pritsimeeste kui ka Võru päästekomando kasutuses olevat tehnikat ning elada kaasa pritsi- ja rammumeeste võistlustele. Päeva juht oli Riigikogu liige ja Rõuge mees Kalvi Kõva. Heategevusliku loterii pileteid müüs ja auhindu jagas Rõuge valla arendusnõunik Jaanus Mark. Suure osa loterii auhindadest oli välja pannud Võrumaalt pärit europarlamendi saadik Ivari Padar.

20 PÄEVA ENIMLOETUD