Menu

.      

Suurte privileegidega linnajoodikud

Kui Võrumaa Teataja maapoodide juures poejutte tehes seal päise päeva ajal Bocki nautivaid mehi intervjueeris, siis tõusis sellest hirmus kära. Poe kõrval pingikesel istuvatele ja seal omaette odavat õlut joovatele meestele pandi pahaks, et nad riivavad kaaskodanike silma ning on halvaks eeskujuks lastele. Politseinikud käisid neid sealt sagedasti ära ajamas ja Kuldre poe taga asunud joomapunker kogunisti likvideeriti.

Ent mis toimub Võru linnas? Siin joo öösel, kui palju tahad. Võid vabalt valida ka kohta – peo võib püsti panna nii Swedbanki trepil, parklas kui ka Nooruse poe ees. Viimane on peopanemiseks kõige mõnusam koht, sest kui panga ja parkla lähedal võib sagedasti kohata politseinikke, siis Nooruse Kiirtoidukohviku juurde nad nii sagedasti ei satu ja seal võivad noored üpris häirimatult juua. Tekib küsimus, kuidas see võimalik on. Poodides ei tohi ju õhtul alates kella 22 enam alkoholi müüa ja ööklubides võib seda tarvitada vaid kohapeal. Nooruse Kiirtoidukohviku ette on aga tekkinud omalaadne välikõrts, kus juuakse seest ostetud alkoholi. Ja nagu kõrtsis ikka – joomingule järgnevad kaklused, mis sunnivad „kaasa elama” kõiki kuuldekaugusel olevaid inimesi.

Mida probleemi lahendamiseks teha? Võrumaa Teataja öise reportaaži käigus selgus, et politseid ei saa süüdistada. Politsei teeb oma tööd hästi ja ei saa nõuda, et Nooruse Kiirtoidukohviku ees oleks ööpäevaringne politseivalve. Öödiskost hullumise äärele viidud majaelanikud rääkisid, et on pöördunud abi saamiseks ka linnavalitsusse, kuid neid on sealt tagurpidi tagasi saadetud. Ent sinna ongi koer maetud. Linnavalitsus peaks oma territooriumist ka öisel ajal hoolima ja öörahu tagamisel kaasa aitama – kas või juba seepärast, et välismaalased, keda siia nii oodatakse, ei arvaks, et on sattunud põrgu eeskotta ega paneks kohe ummisjalu plagama.

Kui linnas asuva poe juures joomist tolereeritakse, siis tekib küsimus, miks maajoodikud maapoodide juures juua ei või. Miks on linnajoodikud, kes erinevalt maajoodikutest ka kisavad ja kaklevad, nii suurte privileegidega?{jcomments lock}

20 PÄEVA ENIMLOETUD